MOBITELI VELIKA OPASNOST ZA DJECU

0
2910

Two children play with the iPhone in Cologne (North Rhine-Westphalia), Germany, 4 September 2014. Photo: Oliver Berg/dpa/DPA/PIXSELL

Ne samo da osjetljivost na elektromagnetsko počinje biti veliki zdravstveni problem u našem društvu, već treba urediti propise kako bi se obuzdalo izlaganje naših najmlađih generacija jer bi posljedice kako oni budu odrastali mogle biti katastrofalne po cijelu zdravstvenu infrastrukturu.

Mnogi znanstvenici tvrde da će val mobilnih komunikacija koje su postale popularne u zadnjih nekoliko desetljeća uzrokovati dugotrajne zdravstvene posljedice diljem cijelog svijeta. Nezabilježena količina i pojavnost tumora na ljudskom mozgu bi mogle biti neizbježne.

Korisnicima mobilnih uređaja se strogo predlagalo da ograniče upotrebu svojih aparata nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija priznala da oni mogu uzrokovati rak.

Neurokirurg i istraživač dr. Leif Salford je proveo mnogo studija o radio frekvencijama i njihovom učinku na mozak. Dr. Salford je potencijalne implikacije nekih svojih istraživanja ocijenio kao “zastrašujuće”. Neki od zaključaka koji najviše zabrinjavaju proizlaze iz činjenice da najmanje razine izlaganja zračenju bežičnih uređaja uzrokuju najveći efekt uzrokujući propuštanje krvno-moždane barijere.

Akademski članak o sigurnosti mobilnih uređaja objavljen u časopis Electromagnetic Biology and Medicine ukazuje na otkriće da mobilni uređaji, kada se koriste u košuljama ili hlačama, prekoračuju smjernice o izlaganju američke Savezne komisije za komunikacije (FCC) i da djeca upijaju najmanje dvostruko više mikrovalnog zračenja nego što to upijaju odrasli. Rad primjećuje da industrijski osmišljen proces za procjenu mikrovalnog zračenja iz mobitela rezultira da, u usporedbi s odraslima, djeca apsorbiraju dvostruko više mobilnog zračenja u svoje glave, do triput više u hipokampus i hipotalamus, povećanu apsorpciju u njihovim očima, te čak i do 10 puta više u svojoj koštanoj srži.

Ranije istraživanje na trudnicama koje koriste mobitele pokazuje da postoji povećana vjerojatnost da će novorođena djeca imati probleme u ponašanju, pogotovo ako ta djeca sama počnu ranije koristiti mobitele. Izlaganje zračenju mobilnih uređaja tijekom trudnoće utječe na razvoj mozga novorođenčadi, potencijalno rezultirajući u hiperaktivnosti.

Studija koja je objavljena u časopisu The Journal of the American Medical Association je među prvim i najvećim studijama koje su dokumentirale da slabi radio-frekvencijski signali mobilnih uređaja mogu promijeniti moždanu aktivnost.

“Istraživanja na ljudima pokazuju da izlaganje i električnim poljima “ekstremno niske frekvencije” (ELF) i komunikacijskim “radio-frekvencijama” (RF) rezultira u povećanom riziku za dobivanje raka, te da se to događa pri intenzitetima koji su preniski da bi izazvali zagrijavanje tkiva. Nažalost, svi naši standardi o izloženosti zračenju se temelje na pogrešnoj pretpostavci da ne postoje opasne posljedice pri intenzitetima koji ne uzrokuju zagrijavanje tkiva. Na temelju postojeće znanosti, mnogi stručnjaci u području javnog zdravstva smatraju da je moguće da ćemo se suočiti s epidemijom raka u budućnosti zbog nekontrolirane upotrebe mobitela i povećanog izlaganja stanovništva bežičnim mrežama (WiFi) i drugim bežičnim uređajima. Stoga je bitno da svi mi, a posebice djeca, ograničimo svoju upotrebu mobitela, smanjimo izloženost pozadinskim razinama WiFi-ja, te da vlasti i industrija pronađu načine kako koristiti bežične uređaje bez toliko povećanog rizika za dobivanje ozbiljne bolesti. Trebamo obrazovati one koji donose odluke da je “posao kao i uvijek” neprihvatljivo ponašanje. Važnost ovog problema javnog zdravstva se ne smije podcijeniti.”
~ David Carpenter, dr. med.

izvor sott net

hop portal