600 VUKOVARACA NAKON PADA GRADA ODVEDENI U RS KAO ROBLJE I NA KRAJU UBIJENI!

0
7181

Jučer na tržnici sretnem čovjeka koji je izišao iz okupirane Bosanske Posavine “sa zakašnjenjem” pa možete misliti što je proživio.No, ono što mi je ispričao moglo bi biti od koristi TRAŽENJU “NESTALIH” VUKOVARACA!

Naime, u srpska sela oko Gračanice i podozrenska sela 18.studenog 1991.g. doveženo je 12 autobusa zarobljenika iz Vukovara (njih oko 600) i podijeljenih po srpskim domaćinstvima da bi kopali, sjekli šumu,čuvali,hranili i timarili stoku…-dakle, da bi bili ROBOVI.

Nazivi tih sela su:Petrovo Selo,Sočkovac,Gornja i Donja Lohinja i Preslica. Kada su jednog dana-6 mjeseci poslije, u svibnju 1992.g.ODVELI u nepoznato BRAČNI PAR FRANJU I TEREZIJU REZU- “domaćin” ZORAN(Jovana)ILIJIĆ(sada pokojni) koji se s njima zbližio, tražio ih je kod vlasti Republike Srpske 2-3 dana i u suzama priopćio da su mu rekli “NIKADA IH NITKO VIŠE NEĆE NAĆI”

Postoji sumnja da postoji masovna grobnica negdje na području sela Preslica, gdje bi se trebali tražiti posmrtni ostaci mnogih zarobljenih i odvedenih Vukovaraca.

GOSPOĐO PREDSJEDNICE NEKA VUĆIĆ SADA POKAŽE SVOJ AUTORITET I OTVORI DOSJEE I SUOČI SE S ISTINOM, MRTVI LJUDI DOBIJU SVOJ GROB,A ŽIVI SVOJ MIR  a, onda neka VOJNI SUD U BEOGRADU,ALI I U HAAGU  rade svoj posao…..

Boro Grubišić izvor