PETICIJA: RUJANFEST POSTAO ODREDIŠTE SRPSKIH PEVALJKI I BEOGRADSKOG PAŠALUKA

0
2199

Ovogodišnje izdanje zagrebačkog Rujanfesta održava se od 16. do 18. rujna i od 23. do 25. rujna, no zbog kvalitete glazbe i buke koju festival stvara pokrenuta je peticija za njegovim preseljenjem.

Aca Lukas, Haris Džinović, Jole, Saša Matić, Željko Joksimović, Maja Šuput i mnogi drugi ovogodišnji su izvođači na festivalu, ali Gordan Lopac pokrenuo je peticiju za preseljenjem Rujanfesta iz Zaprešića.

“Već godinama ova ‘manifestacija’ narušava prvenstveno bukom miran san stanovnika Zaprešića, Bistre i okolice, a ove godine doživljava vrhunac neukusa odabirom najgoreg što u nazovi glazbi postoji.

Svaki noć bi trebali trpiti teror izvođača mahom najgoreg turbo folka velikom većinom iz Srbije, te istih takvih domaćih.

Zaprešćani nisu dužni zbog nečijeg privatnog interesa biti izloženi teroru takvog smeća niti su povijesno, zemljopisno ni kulturološki dio takvog svjetonazora, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb napravio jer mu tu nikako nije mjesto.”

U vrijeme pisanja teksta peticiju je potpisalo 159 ljudi.

izvor muzika.hr

hop