REGIONALNI KLAUN MILANOVIĆ SVOJIM IZJAVAMA SKREĆE MEDIJE SA PLJAČKE HRVATSKE I POMAŽE LOPOVLUKU REGIJE

0
1976

Ovih dana jasno možemo vidjeti orkestrirani rad medija naše regije na slučaju Milanović, iz čega se da isčitati kako Jugoslavija još uvijek medijski postoji, uvijek kada se mora prikriti lopovluk vodećih političkih elita. Milanović je određen za kaluna regije. Ako regija priča i komentira klauna,  o nacionalnostima, ustašama i partizanima, malo  je priča o komunističkoj pljački.

U zadnjih par mjeseci rasplamsala se priča o kriminalu Zagrebačke banke, pljački INA-e, o kriminalu i pljački milanovićevih ministara, kriminalu vodećih političara regije i sve se moralo skrenuti u etnički sukob. Inače Milanović gubi izbore, jer kriminal njegovih ministara je ogroman.

Lopovski mediji u Srbiji i BiH brže bolje iz njega rade ustašu, kako bi njega lakše prihvatilo na vlasti hrvatsko desničarsko biračko tijelo, vodeći mediji u Hrvatskoj pronalaze branitelje poput aferaša Klemma da mu u tom segmentu daju podršku, a mediji u svemu tome odlaze toliko daleko da sam aferaš Pupovac koji je upropastio Tesla banku u svezi srpskih interesa, a ogulio hrvatski proračun u svezi hrvatskih interesa je spojnica Klemmu  za razgovor sa Vučićem o tjeralicama i procesima oko hrvatskih branitelja…Lijepo društvo je okupio Milanović oko sebe, Klemma, Pupovca, Beljaka…aferaš do aferaša, plus još aferaši sdpovske vlade… UJEDINJENI ŠTITE SVOJ KRIMINAL KOJI OČITO NEMA NACIJU…

U regiji to izgleda ovako;

Vučić je pametan čovjek, zna da će nakon pada s vlasti morati odgovarati za mnoge stvari koje je radio, zato je na vrijeme počeo  pripreme za bijeg. Prvo je namjeravao se skućiti u Švicarskoj. Iako ta destinacija ima velikih prednosti, blizu je Srbije  odlično je uređena i omogućuje lagodan život, iz nekih svojih razloga je odustao. Propao mu je i plan da se preseli u Ameriku. Iako je u njihove banke transferisao novac, izgleda da su ga “prijatelji” iz Washingtona obavijestili da tamo nije dobrodošao. Zato je nedavno odlučio emigrirati u Urugvaj – kaže za “Tabloid” odlično obaviješteni izvor iz Vučićevog okruženja.

Interpol je doznajemo, veći dio dokumentacije o tragu tog novca Izetbegovičevih pljački ustupio kolegama u Sarajevu, uključujući i popis svjedoka, kao i transkripte iskaza koje su pojedini svjedoci dali njemačkim i austrijskim istražiteljima, osim transkripta telefonskih razgovora kojima je Interpol raspolagao još od 1993. godine.
Međutim, Sarajevo je, kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, dokumentaciju iskoristilo isključivo za prikrivanje daljnje istrage i onemogućavanja pokretanja istražnih, ali i kaznenih postupaka pred sudovima. Istodobno je utvrđeno kako je sva dokumentacija o Izetbegovićevim tajnim računima u Beču jednostavno nestala iz Ministarstva sigurnosti, gdje je, navodno, bila pohranjena pod nadzorom tadašnjeg ministra Tarika Sadovića.
Pretpostavlja se da je Sadović uništio povjerljive dosjee koji skrivaju trag o tajnim računima Bakira Izetbegovića.
Sadović je kako doznajemo, dokumentaciju uništio prema dogovoru s njegovim političkim mentorom Bakirom Izetbegovićem, jer je jednim od obavještajnih izvješća u spisu utvrđeno kako je upravo Bakir Izetbegović, nakon smrti Alije Izetbegovića, potpisnik nekoliko tajnih računa na kojima se još do 2007. nalazilo više od 3 milijarde američkih dolara!
Kako u spisima i dosjeima Ministarstva sigurnosti postoji više spisa u kojima se navode tajni računi, Sadović je još prije nekog vremena ograničio pristup tzv. “povjerljivim informacijama”, uglavnom Srbima i Hrvatima koji su radili ili još rade kao ovlaštene osobe u Ministarstvu sigurnosti, otkriva nam izvor iz samog Ministarstva.
Tako je Sadović omogućio Izetbegoviću prikrivanje novca na tajnim računima koje je naslijedio nakon očeve smrti, ali je onemogućio i nastavak velike međunarodne istrage koja je trebala biti završena pred istražnim tijelima BiH.
U Srbiji se javio Vučić u obrani Srba od Milanovića, a u BiH Izetbegović “štiti” narod od Milanovića, a nama se čini da je to samo dobro povezana zločinačka organizacija, koja širenjem međunacionlne mržnje štiti svoju pljačku.
Igor Drenjančević
HOP portal