DUBROVAČANIN STJEPKO MAMIĆ USPJEŠNO BRANI BOJE HRVATSKE U JUŽNOJ KOREJI

0
1906

STJEPKO MAMIĆ  PREDSTAVLJA HRVATSKU  NA IZLOŽBI „DRAW ENVIRONMENT WITH  ART“  U  MUZEJIMA  JUŽNE   KOREJE

DUBROVAČKA MREŽA  KAPETANA STJEPKA  OSVAJA  SVIJET   

U  južnokorejskom  Haegeumgang Theme Museum , u  Geoje-si, 18. 08. 2016. god.  otvorena je Druga  međunarodna izložba o okolišu, pod nazivom „ Draw Environment with Art“ ( „Oslikaj   okoliš umjetnošću“). Na izložbi izlaže   110 umjetnika  iz 25 zemalja svijeta. Stjepko Mamić predstavlja Hrvatsku sa slikom „Nocturno“, 80×80 cm, acrilic/mix media na lanenom platnu, s motivom našeg tradicionalnog noćnog ribanja  na fero

 

, s prikazom barki s kojih je bačena mreža u more.   Kapetan Stjepko još jednom  se  dokazao kao umjetnik čija djela veličaju očuvanje okoliša,  čistoću mora i koegzistenciju  čovjeka s prirodom  te kao takva promiču svijest o čistom okolišu kao jedinom načinu opstojnosti  života,  ljudi  i prirode.

Izložba

„Draw Environment  with Art“   održava se  pod pokroviteljstvom  Vlade Južne Koreje,  Ministarstva Okoliša Južne Koreje i pokrajine Geoje-si te Međunarodne Federacije kulture i umjetnosti čijim punopravnim članom je Mamić postao 30. 06. 2016.  Organizatori projekta i izložbe su Muzeji Južne Koreje, Muzej Haegeumgang Theme i međunarodne kulturno- umjetničke organizacije sa sjedištima u Portugalu, Njemačkoj i Nizozemskoj:  PAS, ArtNations EV ( čiji član je capt. Stjepko Mamić) i GAP-i.Nakon ove izložbe na jugu Južne Koreje, u Haegeumgang tematskom muzeju  u prekrasnoj oblasti  Geoje-si,  s cvjetnim  poljima narcisa i kamelija, koja traje od 18.-30. 09. 2016.  slijedi izložba u Cheongwoon Art Muzeju u središnjem dijelu južne Koreje od 05. 10. -30. 10.  i potom u sjedištu  Nacionalne Akademije umjetnosti Republike Koreje u glavnom gradu Seulu do 22. 11. 2016. godine.