HOP

Skandal: Sinčićevi puleni branili Srbe i četnike u Zadru protiv branitelja

Živi zid nakon skandala u Svetom Filipu i Jakov, kada su branili ženu ratnog zločinca Jasiku, danas su u zaštitu htjeli uzeti obitelji Šaponja Ilije i Subotić Dušana, u svezi spora dvije strane oko zemlje. Na drugoj strani  spora je bio branitelj, član ratnog  HOS-a Ivo Morić i njegova supruga Ruža. Potpuno izvan ingerencije ovih političkih anarhista je spor dvije strane. Spor je oko zemlje i nema razloga da se u to miješa Živi zid, kao što je to već bio učinio prije mjesec dana kada je stao na stranu onih koji su izgubili privatni sudski spor. Ne radi se o bankarskom sporu, već o sporu oko zemlje.

Vjerojatno je Sinčić gledao previše epizoda “Gruntovčana”, pa je u tome crpio inspiraciju za uvlačenje u ovaj spor. Činjenica  da  je obitelj Morić   imala sudsku   presudu u svoju korist i nije bilo nikakve potrebe za živozidaškim cirkusom, još više postavlja sumnju zašto su branili srpsku obitelj. Živozidaši su tako namjeravali braniti stranu koja je izgubila spor. I sebi htjeli dodijeliti ulogu suca. Ali, bilo bi preočito da živozidaši radije brane one sa četničkim pedigreom. Tako  je i sin od Ilije Šaponje Denis  bio među teroristima, prema kazivanju Ive Morića.

“Što sam  trebao dovesti svoje HOS-ovce iz Splita da me brane od živozidaša? Ovo je  spor koji traje duže vrijeme, a osoba koja je radila izmjere i oštetila nas za jedan dio zemlje – Vesna Bilić je kazneno prijavljena od naše strane. Pravda je zadovoljena zahvaljujući odvjetnicima Kotlaru i Mrkiću. I njima neizmjerno zahvaljujemo, što smo oslobodili dio zemljišta i naše ceste.

Kakve veze ima Živi zid s mojim slučajem? Pa oni bi se  kao politička stranka  trebali  boriti za pravnu državu, a ovdje su na strani gubitnika. Motiv mi nije poznat za takvo njihovo ponašanje. Njihovom  čovjeku, nekom Perici, rekao sam da se njih taj spor ne tiče, te  se taj na kraju ispričavao. Imam pravomoćnu presudu da je teren moj i nemaju što tu Živi zid i srpski susjedi tražiti. Ovo je sramotno. Policija je postupila korektno i sad rušim zid, koji nema što raditi na mojoj zemlji”, rekao je Ivo Morić ekskluzivno za HOP.hr.

Živi zid iskače iz svake paštete. Kao nekada Jadranka Kosor. Ako otvorimo aferu u Velikoj Gorici, oni su tamo, iako ničime nisu pomogli, branitelji protestiraju na Markovu trgu, Pernar na barikadi glumi mučenika (iako su branitelji za njih samo šatoraši), uključuju struju, vodu, ovdje presuđuju u korist pravnih gubitnika, a zapravo sve čine za svoju promociju i održanje u političkom životu. Možda bi mogli otići u Glinu, tamo ima puno “ugroženih Srba”, koji jedva čekaju ovakve Perice i slične; da podignu zajedno – balvane.

Igor Drenjančević

hop-portal.com