HOP

Stranka ‘Zavjet’ napala gradsko poglavarstvo Kutine za štetu od 468 000 eura

U travnju 2009 god (prije 6 godina) podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Kutini radi tada izvršene zamjene zemljišta između Grada Kutine i privatnih osoba. Radi se o zemljištima oko  Novog bezimenog gradskog trga. A za uzvrat je Grad Kutina dobio u vlasništvo Oranicu pod Husainom ,zamjena je izvršena po principu ,kvadrat za kvadrat.

Napominjemo da je zemljište Oranica pod Husainom , i dan –danas prazna a vlasnik je Grad Kutina. Tako da izgovori o velikim investicijama na njemu i posebnom interesu za Grad Kutinu padaju u vodu.

Jednostavnim laičkim izračunom , dolazi se do toga da je Grad Kutina tom transakcijom izgubio cca 3.369.600,00 kn. Kako?

Cijena m2 Oranice pod Husainom je 2€ te je to za 6000 m2 = 12.000 €

Cijena m2 u najužem centru Kutine je 80€ te je to za 6000 m2 = 480.000 €

Jednostavnim izračunom se dobije manjak od 468.000,00 € a to je onih 3.369.600,00 kn u gradskoj blagajni radi te zamjene ,umjesto prodaje Javnim natječajem.

Naglašavamo da je u Kutini uvedena spomenička renta,svi nameti i porezi u Kutini su na maksimumu radi manjka u proračunu ,a s druge strane ,Gradska imovina se mijenjala bez Javnog natječaja .

Ovim putem pozivamo Državno odvjetništvo u Kutini da izvijesti građane Kutine u kojem je statusu ta prijava te ako je neutemeljena i odbačena da to jasno i glasno kažu. Smatramo da bi u 6 godina svi izvidi trebali biti završeni.

Jer građani Kutine imaju pravo znati!

Svi  smo mi suvlasnici Gradske imovine i zanima nas kako se njom upravlja sad i kako se upravljalo u prošlosti.

Sa štovanjem.

U ime članova stranke ZZH ogranak Kutina

Predsjednik ZZH ogranak  Kutina Ivan Ćutić