HOP

POLITIČKI KRAJ JADRANKE KOSOR

Jadranki Kosor posljednjih dana nije lako, svjesna je da nitko neće s njom, jer tko god je na izbore krenuo u njenom ‘društvu’ te je izbore izgubio, pod njenim vodstvom HDZ je doživio povijesni debakl na izborima, u koaliciji s njom Josipovićev doktor, Nikica Gabrić, osvojio je manje glasova od Josipovića u Hercegovini, a i Sanader izlazi iz zatvora. Njegovi odvjetnici tvrde da mu je ona namjestila ćeliju, a on jadan nevin u svakom pogledu.

Bivša premijerka, Jadranka Kosor, koja nam je ostavila cirkus sa Slovenijom, što je posljedica njenog ‘ljubovanja’ s bivšim premijerom te zemlje, Borutom Pahorom, rado bi , kaže, ostala u politici, samo još ne zna s kim, kad je u pitanju politika ‘udvarači’, kojih nema, bježe od bivše predsjednice HDZ-a kao Zoran Milanović od Domovinskog rata, dakle, glavom bez obzira. Ne postoje izbori koje je Jadranka Kosor uspjela dobiti, danas je čak i ona toga svjesna.

– Karamarka sam u rujnu 2011. učlanila u HDZ, a on me nakon toga izbacio. Čak i na sudu imate olakotne okolnosti, a ja ih nisam imala. Greška je što tada nisam osnovala svoju stranku, ali nisam imala snage dočekati sljedeći dan, morala sam preživjeti. Doslovno sam vegetirala i pokušavala sam doći do zraka. Od izbacivanja iz HDZ-a nikada se neću oporaviti  – rekla je bivša premijerka, uskoro i bivša političarka, Jadranka Kosor u emisiji Zabranjeni forum TV PINK BiH.  Točno je, Jadranka Kosor učlanila je Karamarka u HDZ, no, isto je tako točno da je ona na antidemokratski način, direktivom, postala predsjednicom najveće hrvatske stranke, što se potvrdilo nekoliko godina kasnije  na demokratskim unutarstranačkim izborima na kojima je pobijedio Tomislav Karamarko. Članovi HDZ-a nikada Jadranku Kosor, za razliku od primjerice aktualne predsjednice države, Kolinde Grabar Kitarović, nisu prihvatili. Nažalost, toga ona nije svjesna, i danas je mogla biti u vrhu stranke u kojoj se nalazila od devedesetih, da je bila svjesna svojih mogućnosti, i da je uspjela suzbiti bolesnu ambiciju koja nikada nije imala veze s realnošću. Ambicija Jadranke Kosor neodoljivo podsjeća na patološku ambiciju Vesne Pusić, predsjednice minorne strančice koja po svim anketama, kako onim namještenim tako i onima koje su skoro realne, nema veću potporu od 1.5 posto.  Seka Zorana Pusića želi biti, ni manje ni više, glavna tajnica UN-a.

– HDZ je za mene zatvorena knjiga, više se ne bavim njime, no smatram da sadašnja ekipa ne vodi stranku kao što je to činio Tuđman na kojega se šef HDZ-a vrlo često i rado poziva, dok s druge strane Tuđmanovu politiku proglašava naivnom – nariče nepopularna ‘Jaca’, kako su je zvali režimski i lopovski mediji dok je bila predsjednica HDZ-a, danas u niti jednim novinama, ni na jednom portalu, nećete naći naslov u kojem bi pisalo da je Jadranka zapravo Jaca, i to nešto govori o hrvatskoj medijskoj mafiji.  O najvećoj mafiji koja je poharala ovaj dio Europe, još od osmanlijskih osvajanja.

–  Nisam Srpkinja, niti imam srpsko porijeklo no ispod moje razine je tako nešto dokazivati – odgovorila je Kosor na navodne spekulacije da je ona Srpkinja, činjenica da je te nevažne budalaštine uopće komentirala sve su o njoj rekle na samom njenom političkom kraju.

Svatko u životu dobije, prije ili poslije, ono što zaslužuje.

Foto: Tinolovka-news

IVANA  JOSIPOVIĆ