HOP

OREŠKOVIĆ PRIJE PUTA U BRUXELLES ODBIO POTPISATI RAZRJEŠENJE LOZANČIĆA

Dvorske igre hrvatskog prijestolja ulaze u završnu fazu. Na MOST je izvršen veliki pritisak kako bi bio smijenjen Dragan Lozančić sa mjesta šefa SOA-e, te je spriječeno iznošenje iskaza Dragana Lozančića pred saborskom komisijom. Sve kako bi se prikrila istina od što većeg broja osoba. Jedino još Orešković odbija potpisati smjenu Lozančića. Iako je bio ogroman pritisak prije puta u Bruxelles da razrješenje Lozančića potpiše, ono se nije dogodilo. Orešković je odbio potpisati smjenu. Kameleonski medij Jutarnji list brže bolje objavio je intervju sa predsjednicom, u kojoj navodno predsjednica objašnjava razloge smjene i tako preko medijima pritiska smjenu Lozančića, sve kako bi se pritislo dodatno premijera, ali za sada bezuspješno.

Predsjednica ničime nije objasnila zašto mediji blate tjednima jednog čovjeka, proglašavaju ga izdajnikom i tako se dodvoravaju vlasti, pa niti u famoznom intervju Jutarnjem listu. Jedino ako u našoj novijoj zakonskoj praksi riječ gubitak povjerenja je zakonska osnova za smjenu. Prema toj logici svaka osoba koja se ne dopadne predsjednici je meta za smjenu.

Koliko je pritisak išao daleko govori rehabilitacija izdajnik MOST-a Prgometa ( koji je zajedno sa Milanovićem htio srušiti MOST i članove te stranke gurnuti Milanoviću) , kojeg je predsjednica ovlastila da u njeno ime bude izaslanik u Vukovaru. Na taj način predsjednica je dala jasnu poruku kako ona može i na drugi način ako do smjene Lozančića ne dođe. I pokazala zašto je političarka.

HHO i bivši politički zatvorenik Ivan Zvonimir Čičak mirno gledaju medijsko razapinjanje čovjeka, kojem dokumentima ne mogu ništa zamjeriti, pa mediji danonoćno blate osobu po partijskom zadatku, a HHo još uvijek nije podigao hlače spuštene u predsjedničkim dvorima.

HOP portal