RAČANOVA VLAST JE UNIŠTILA BRANITELJA KOJI DANAS NEMA ZA HRANU

0
1086

U emisiji otvoreno hrvatski branitelj Demo pohvalio se dobrim zbrinjavanjem branitelja u gradu Zagrebu.

-Htio sam samo prenijeti dobru priču iz Grada Zagreba gdje branitelji bolje žive nego li drugdje. Mi to sustavno radimo. Mi smo napravili projekt trga i spomenika Trga Nevenke Topalušić.

Društvo je humano koliko i njen najsiromašniji čovjek može preživjeti. U Zagrebu ne teče med i mlijeko za branitelje. Mnogi su nezbrinuti. Jedan od njih je JOSIP TUK.tuk3 Kao sudionik domovinskog rata i policajac, izbačen je odlukom Ivice Račana iz policije, prema kojoj samo školovani kadar može ostati u policiji. Bio je to zapravo potez micanja branitelja iz policije kako bi lakše bila provedena izdaja naroda. Račan je bio protiv samostalne Hrvatske, pa je htio osigurati sebi vlast bez branitelja,a na njihova mjesta je uposlio bivše srpske teroriste, od kojih neki niti škole nisu imali. Ti srpski teroristi u policiji imali su zadatak napada na hrvatske branitelje u crkvi sv. Marka u mandatu bivše vlasti Zorana Milanovića. Zanimljivo da nitko ne povezuje proteste branitelja u oba mandata SDP-a. Radi se o potpuno istom obrascu ponašanja Milanovića i Račana prema braniteljima.

Tadašnji premijer vlade Račan izjavljuje kako bi otpušteni policajci bolje prošli da je netko od njih u povjerenstvu ili da sami nešto naprave u tome pravcu, takvu izjavu govori pred novinarima najvažnija osoba u državi, umjesto da on rješava takve probleme, ali kako vidimo niti Dražen Budiša nije pokazao dovoljan senzibilitet prema cijelom slučaju.

Josipa Tuka je tri puta Račanova vlast  zatvarala u zatvor kada je štrajkao glađu na Markovom trgu, preko 600 dana dana ležao je  na podu Markove crkve. Na kraju slučaj Tuk govori kako se sdepoevska vlast ponijela prema životu Josipa Tuka. Ostao je nezbrinut. I kao takav propadao. Jedva preživljavao, da bi zadnjih 6 mjeseci završio udomljen kod časnih sestara, odbačen od svih. To je zahvala svih odgovornih u društvu.tuk 2

Braniteljske udruge sa njim nisu našle zajednički jezik, a država je potpuno zakazala. Veteran rata za ovo društvo nema značaj. Slučaj Tuk pod hitno se mora riješiti, Tuk je postao beskućnik, bez osobnih dokumenata, jer više nema adrese stanovanja. Njegova osobna karta ne vrijedi.

On je dokaz odurnosti naše politike i očite nesloge u društvu. HOP portal apelira na građane da pomognu izgubljenom čovjeku, koji je branio narod od srpskog zuluma, a sada je napušten. Kontaktirajte naš mail preko kojeg ćemo usmjeriti kontakt na osobu za pomoć.  [email protected]

Igor Drenjančević