Izraelska policija je uhitila 18-godišnjeg teroristu koji je prijetio bombaškim napadima na židovske centre

0
887

18-godišnji Aškelonski stanovnik uhićen zbog prijetnje bombom protiv ZSO
Izraelska policija je uhitila 18-godišnjeg Ashkelonovog stanovnik koji se sumnjiči da je odgovorna osoba za većinu bombaških prijetnji koje su napravljene protiv židovskih centara u cijelom svijetu tijekom posljednjih šest mjeseci. FBI i druge strane obavještajne službe pomogle su Izraelskoj policiji identificirati osumnjičenika.

Uhićen je nakon međunarodne istrage koju vodi cyber odjel izraelske policije je Lahav 433.
Smatra se da je osumnjičeni poslao prijetnje bombom u židovske centre u Novom Zelandu, Australiji, Europi i SAD.  Prijetnje su prouzročile znatnu panika i, u većini slučajeva, centri su evakuirani.
Osumnjičeni je  izraelsko-američki državljanin,  poslao prijetnje iz svog doma u Ashkelonu. On je napravio prijetnje preko telefona koji je priključen na računalu, a koje je spojeno na snažnu Wi-Fi antenu.

Osumnjičeni, koji je opisan kao samotnjaka, koristi naprednu tehnologiju kako bi sakrio svoj identitet. Istraga je zajednički napor različitih obavještajnih službi iz nekoliko kontinenata svijeta. FBI je također bio uključen, pa čak i poslao agente u Izrael.

Izraelska policija je bila zadužen za istragu, koja je počela nakon što je napravljena prva prijetnja bombom u židovskoj centra Novog Zelanda. U određenom trenutku, Lahav 433 cyber odjel otkrio  je prijetnju u Izraelu.

Izraelska policija je naglasila da je uhićeni osumnjičeni bio  odgovoran za većinu prijetnji bombom, ali ne za sve od njih. Čini se da drugi ljudi koji nisu iz Izraela, odlučili su kopirati uhićenog osumnjičenika i napraviti lažne bombe i prijetnje protiv židovskih centara širom svijeta u posljednje vrijeme.
JOL izvor

HOP