EKSKLUZIVNO: JAPANSKI VELEPOSLANIK ‘OPRAO’ DIREKTORA HEP-a ZBOG NEKOREKTNOSTI

0
2047
Predmet: sudjelovanje Canona, japanske manufakture printera, u ponudi HEP ODS
“Pišem vam ovo pismo kako bih vašu pažnju usmjerio na ponudu vaše kompanije HEP-a koju je istaknuo moj prethodnik (ambasador japanski) 12.11.2015.
 
Sjećate se da je u toj stvari DCOM (državna komisija za nadzor javne nabave) opozvala odluku HEP ODS-a od 15.6. prošle godine. Nažalost nakon toga nismo dobili informaciju o toj stvari. Svejedno, uviđamo da je ponuda još uvijek važeća.
Ovom prilikom želim ponoviti da svaka ponuda trebala biti podnesena kroz poštenu i transparentnu proceduru na osnovu i u skladu sa zakonima koji se na tu ponudu odnose, kao što treba biti od koristi HEP kompaniji i hrvatskom narodu, kako bi naekonomičnije i najkvalitetnije sirovine (dobra) bila odabrana kroz takovu proceduru. Vjerujem da dijelite isto mišljenje sa mnom.
Želim izraziti svoju najdublju zahvalnost za vaše ljubazno razumijevanje i suradnju u ovom smjeru. Ako imate bilo kakvih primjedaba ili pitanja, nemojte oklijevati, kontaktirajte me”
Iz pisma je razvidno kakvu politiku vodi HEP, koliko je neprofesionalno pristupio javnoj nabavi, poglavito nezakonito i van svih pozitivnih poslovnih odnosa prema japanskom ponuđaču i na taj način izazvao nepotreban i opravdan bijes japanskih poslovnih ljudi.
Radi se o vodećoj   tvrtci u Hrvatskoj, time se stvara slika našeg gospodarstva i mnogim sposobnim tvrtkama u zemlji nepotrebna stigma neprincipjelne nacije i poslovnosti.
HOP