HOP

Hrvati koji su bili u logorima R. Srpske masovno dobivaju ovrhe i pljenidbu imovine od strane R. Srpske

Dobili smo dokumente od udruženja logoraša BiH i udruženja logoraša srpskih logora iz Banja Luke u kojem stoji da izgubljene parnice na sudovima u Republici Srpskoj trebaju bivši logoraši platiti ili će im RS plijeniti imovinu, ovršiti mirovine i račune.

Mnogi logoraši Hrvati su podigli tužbe protiv vlasti u RS nakon rata, jer se radilo o kršenju ratnog prava prema njima od te genocidne tvorevine. Ljudi su prebijani, zlostavljani, bacani u snijeg preko noći iz logora da se smrznu, stavljani kao živi zid pred srpske jedinice, da bi na kraju korumpirano sudstvo RS masovno donosilo presude o zastari postupka. Na taj način se RS po drugi puta narugala logorašima srpskih logora i pokazala svoj nacistički režim. Izgubljene procese sada trebaju platiti bivši logoraši  ili će izgubiti svoju imovinu.

Hrvatska na ovaj neviđeni skandal kao članica EU još nije reagirala.

Naš sugovornik je od torture izgubio nogu, a sada treba platiti 2600 konvertebilnih maraka troškove sude, jer je došlo do zastare u postupku, iako nigdje u svijetu taj postupak ne zastarijeva. U slučaju da ne podmiri troškove nacistička tvorevina RS će mu plijeniti imovinu.

Nakon uništenja zdravlja u ratu RS se odlučila i opljačkati bivše logoraše kraj postojeće vlasti u BiH-a koja ništa ne poduzima, a isto tako ništa ne čini niti republika Hrvatska da spriječi pljačku zlostavljanih ljudi.

HOP