HOP

Lovrinović optužio Plenkovića i Petrova za tajne sastanke s ruskim bankama u svezi Agrokora

TAJNI SASTANCI O AGROKORU
Kao javna osoba, saborski zastupnik te kandidat za gradonačelnika Zagreba, jednostavno moram  reagirati na daljnju eskalaciju političke krize i moguće ozbiljne sukobe interesa čelnih ljudi vladajućih stranki HDZ-a i MOST-a. Tražim da se što hitnije istraži pozadina tajnih razgovora tadašnjeg predsjednika Sabora, MOST-ovog Bože Petrova i premijera te predsjednika HDZ-a Andreja Plankovića s čelnicima ruske Sberbanke, a prije početka krize u Agrokoru.
S pravom se pitam jesu li čelnici MOST-a i HDZ-a svojim miješanjem možda i namjerno izazvali početak krize u Agrokoru, kako bi sačuvali dužnosničke fotelje te na taj način izdali hrvatske interese i ugrozili financijsku stabilnost i gospodarski sustav Hrvatske. Predsjednik Sabora i premijer dok god su na tim dužnostima ne smiju se tajno nalaziti s predstavnicima stranih banaka i tvrtki, a još da o tome i ne obavijesti i javnost.
Nedvojbeno želim naglasiti da krivnju za navedeno stanje oko Agrokora podjednako snose MOST, HDZ, HNB, ali i bivši vlasnik Agrokora. A tko je imao kakve namjere trebaju istražiti nadležna tijela RH i kazniti sve odgovorne. I premijer i predsjednik Sabora su predstavnici građana i tako se moraju ponašati, te su dužni hrvatskoj javnosti objasniti što je bio predmet spornih razgovora i zašto su tajno razgovarali. Već i samim saznanjem da su nekoliko dana uoči pada Agrokora razgovarali o tim problemima, potvrđuje i posljednje sumnje da su svi oni sve znali o stanju u Agrokoru. Pitanje je samo jesu li krizu možda i sami pokrenuli. Ako je to istina, to bi bio potpuni sumrak vladajuće politike usporediv s veleizdajom.
Zbog svega toga, na prvoj sjednici Sabora RH tražit ću formiranje istražnog saborskog povjerenstva sa zadatkom da prezentira hrvatskoj javnosti sve ono za što smo ostali uskraćeni.
FB profil  Ivana Lovrinovića
HOP