HOP

Video: Američki general optužio Srbe da zajedno sa Rusima stvaraju kaos na Kosovu i u BiH-i!

Curtis Michael “Mike” Scaparrotti (5. ožujka 1956) generalni je s četiri zvjezdice u Vojsci Sjedinjenih Država i sadašnjem Vrhovnom savezničkom zapovjedniku Europu (SACEUR) Savezničkih zapovjednih operacija NATO-a. Scaparrotti je također zapovjednik Europskog zapovjedništva Sjedinjenih Država.

Scaparrotti je služio na ključnim vodstvima na taktičkoj, operativnoj i strateškoj razini vojske Sjedinjenih Država, uključujući Upravu za operacije, Središnje zapovjedništvo Sjedinjenih Država i 69. zapovjednika kadeta na Vojnoj akademiji SAD-a. On je zapovijedao snagama tijekom operacija Iračka sloboda, trajna sloboda (Afganistan), Podrška nada (Zaire / Ruanda), Zajednički napor (Bosna i Hercegovina) i Osigurani odgovor (Liberija).

Njegovo vojno obrazovanje uključuje pješačke časnika Osnovne i napredne tečajeve, zapovjedništvo i General Staff Staff, te Vojnu vojsku Sjedinjenih Država. Diplomirao je administrativno obrazovanje na Sveučilištu Južne Karoline. U svjedočenju pred senatorom Cuttonom potvrdio je činjenice da Rusi koriste Srbe za medijski rat u EU. Stvaraju nemire na Kosovu i BiH.

Zanimljivo da je Kolinda Grabar Kitarović dočekala zločinca Vučića sa svim počastima nedavno u Zagrebu, iako je isti imao svoje prste u sukobu na Kosovu, odnosno ubojstvu srpskog političara, državnom udaru u Crnoj Gori te izmišljanju atentata u Beogradu na samog sebe!?

HOP