HOP

Hrvatska biskupska konferencija donijela jednoglasnu odluku da se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije, predsjednice , jeste li za Hrvatsku ili za Novi svjetski poredak?

Zagreb, 10. travnja 2018.

Priopćenje za medije

Gospođo predsjednice Republike Hrvatske, jeste li za Hrvatsku ili za Novi svjetski poredak?

Poštovana gospođo Kolinda Grabar-Kitarović,

u više navrata u zadnjih godinu dana izjavili ste da ste za ratifikaciju Istanbulske konvencije, u kojoj, u čemu se slažu mnogi stručnjaci, postoje elementi rodne ideologije i koja je sastavni dio plana tajnih svjetskih udruženja za uvođenje Novog svjetskog poretka.

Gospođo predsjednice, moram Vas ovom prigodom podsjetiti na Vaše vlastite riječi, koje ste izgovorili u svojem Inauguracijskom govoru na Trgu sv. Marka 15. veljače 2015. Citiram:

«U ovom trenutku želim istaknuti i važnost naše kulture, tradicije, obitelji i vjere. Te sastavnice kroz povijest su očuvale našu samobitnost. Naš je narod kroz povijest iznjedrio velike znanstvenike, inovatore, umjetnike i sportaše, čime je pridonio civilizacijskom razvoju. Preda mnom i pred svima nama velika je odgovornost i dužnost, prije svega prema našim potomcima, i dalje čuvati, promicati i razvijati našu kulturu, naš identitet i naše ime».

Danas je Hrvatska biskupska konferencija donijela jednoglasnu odluku da se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije. U Izjavi za javnost HBK posebno naglašava da se biskupi, kao dionici života hrvatskog društva, obraćaju javnosti, ali i «naročito odgovornima za donošenje političkih odluka koje za sobom neizbježno povlače ozbiljne posljedice za život naroda i za budućnost hrvatske države». Od 1990. nismo čuli veću zabrinutost ni pročitali snažniju poruku Hrvatske biskupske konferencije.

Prema najavama u medijima, u petak 13. travnja u Hrvatskom saboru na dnevnom redu bit će glasovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije. U maniri diktatora predsjednik Vlade Andrej Plenković prijeti saborskim zastupnicima raznim oblicima političkoga kažnjavanja ne podrže li usvajanje Konvencije.

Imajući u vidu da se većina hrvatskog naroda i građana koja je glasovala za Vas protivi usvajanju Istanbulske konvencije, pozivam Vas da odmah i žurno poslušate glas svojih glasača i stanete na stranu, kako ste rekli u Inauguracijskom govoru: «naše kulture, tradicije, obitelji i vjere», a ne međunarodnih zakona koji nas vode u Novi svjetski poredak.

Antun Babić, potencijalni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske