HOP

Gradonačelnica Siska (SDP) zna što je kao mladić sanjao odvjetnik koji radi za Grad i tvrtke u njegovom vlasništvu! Je li zato dobio posao?

li zato dobio posao?


(SDLSN, 25. travnja 2019.) U odgovoru na pitanje gradskoj vijećnici Tonki Jozić-Novinc koliko je, do sada, plaćeno Odvjetničkom uredu Babić-Brborović za pravne usluge i zastupanje Grada Siska u sporovima, objavljenom na mrežnim stranicama Grada Siska, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček napisala je kako je Odvjetnički ured Babić i partneri, zbog iznimnih rezultata u zastupanju Grada Siska i Sisačkog vodovoda u raznim sporovima, odlučila u posljednje vrijeme angažirati većina gradskih tvrtki i ustanova.

 

Međutim, u nastavku odgovora, Baniček navodi i što je odvjetnik Siniša Babić iz spomenutog odvjetničkog društva sanjao kao gimnazijalac pa tako piše:

 

Još dok je bio mladić i išao u Sisačku gimnaziju naš Siščanin Siniša Babić sanjao je da je jednog dana otvori odvjetnički ured i da zastupa svoj voljeni grad Sisak u postupcima protiv HDZ-ovih uhljeba i pijavica što mu se na našu sreću i ostvarilo.“.

 

Iz navedenog citata razvidno je da je sisačka gradonačelnica osoba od povjerenja vrlog sisačkog sina koji joj je povjerio svoje snove ili posjeduje paranormalne sposobnosti čitanja tuđih misli.

 

No, ovakav odgovor u pitanje dovodi ranije navode gradonačelnice kako je odvjetnički ured u kojem radi Siniša Babić angažiran od strane većine gradskih tvrtki i ustanova zbog iznimnih rezultata u zastupanju Grada Siska i Sisačkog vodovoda.

 

Naime, postavlja se pitanje je li to zaista bio kriterij za angažiranje odvjetničkog društva ili su to bili snovi njezinog sugrađanina „što mu se na našu sreću i ostvarilo“, kako piše Baniček, posebice stoga što je gradonačelnica u poziciji možebitnog utjecaja u Gradu Sisku, njegovim tvrtkama i ustanovama da se angažira baš taj, a ne neki drugi odvjetnički ured, u kojem rade odvjetnici koji s njom ne dijele snove iz svoje mladosti.

 

Radi li se, doista samo o sreći ili ju je netko malo „pogurao“?

S. Kuhar

HOP