HOP

Ekskluzivno: Velika nesreća u tvornici “strateškog partnera Uljanika”, radnici ne dobivaju plaće ili su na minimalcu!

Velika tragedija u tvornici vijaka ” nekadašnjeg uljanikova tzv. strateškog partnera” , u Kninu,  Tomislava Debeljaka!

Dva radnika u teškom stanju prevezena su u bolnicu danas oko 12 sati.

Radnici koji su radili na galvanskom cinčanju stradali su kada ih je ” spržila” struja kako kaže očevidac i upali su u kiselinu. Radi se o starim strojevima i radnici tvrde da se očekivao ovakav scenarij tragičan po radnike.

Nastradali su na radnim mjestima gaovanizacije, što znači na poslovima skidanje korozije na vijčanoj robi.

To se provodi na način da se kiselinom čisti ista roba. Radnici se žale da zaštita nije adekvatna, odnosno zaštitna odijela  i maske proizvedeni u Poljskoj i Kini nisu zadovoljavajuće kvalitete , te se zato ova situacija dogodila.

Radnici tvrtke Div u Kninu uz to još nisu dobili niti plaće, što je dodatni teret ovoj situaciji.

Debeljak se nametao kao spasioc situacije u Uljaniku preko PR u medijima, a plaće mu kasne 15 dana u ovoj njegovoj tvrtci .

Nakon našeg teksta o neisplati plaća svim radnicima tvrtke Div,  brodograditelji  u Brodosplitu su dobili tek bijedni minimalac od 3000 kuna, dok radnici u tvornici Knin nisu dobili ništa.

Kako doznajemo radnici u tvornici Samobor isto su dobili bijedni minimalac.

Ovog čovjeka vlada je predlagala za spasioca Uljanika i 3.maja, a naši pokvareni mediji dizali su mu cijenu sposobnosti!

Tko želi raditi za ovako bijedna primanja, kada takva plaća nije dovoljna da se preživi mjesec? Još jednom se pokazalo da su vodeći mediji glavni lobisti propale vlade A. Plenkovića.

U 12.40 javljeno je radnicima da se danas više  ne radi i da na posao dolaze u četvrtak.

U bolnici ravnateljstvo bolnice ne želi potvrditi da su osobe preminule u ovoj tragediji, dok od anonimnog izvora iz bolnice saznajemo da su preminuli radnici Debeljakove tvrtke.

HOP

VEZANI ČLANAK

Debeljak je htio kupiti Uljanik, a kasni sa isplatom plaće radnicima gotovo dva tjedna!