HOP

D. Ćosić prvi je predložio muslimanima da se izjašnjavaju kao Bošnjaci još u Jugoslaviji’

U vrijeme drugog kruga izbora uputili smo se u Beograd kako bi saznali od našeg dopisnika Dragana Ilića neke detalje o genezi sadašnje mržnje muslimana u BiH prema Hrvatima, jer sam D. Ilić je napisao prvi značajnije tekstove o našoj povijesti još 2014. godine.

Kako je živjeti u Beogradu i pisati tekstove o srpskoj zaluđenosti Velikom Srbijom?

Vrlo opasno. Bio sam 6 mjeseci u stanu, nisam izlazio van jer sam imao odbor za doček pred zgradom… Srećom jedna politička stranka dobro umrežena sa američkom ambasadom oslobodila me iz ” kućnog pritvora”. Moje povijesne teze jako su opasne za posrbljene Crne Vlahe. Bilo je prijetnji likvidacijom. Ma užas. Smetalo ih je što ja Crnogorce nazivam odbjeglim plemenom Crvenih Hrvata.

Nekadašnji ambasador Srbije inače dalmatinski Hrvat htio je ući u jednu građansku partiju u Srbiji, neslavno je završio, kunući se u Jugoslavenstvo. Oni su mu otvoreno rekli da ne može biti veći Srbin od Srba i da ode među svoje Hrvate. On to ne razumije kao i većina Hrvata okupljenih oko Milanovića , da Srbi ne žele Jugoslaviju već isključivo Veliku Srbiju.

Oni zato uglavnlm ne podnose Hrvate jer ih spriječavaju u tome. Oni bi nestankom Hrvata  cjelokupnu hrvatsku povijest pripisali sebi.

Gdje je geneza patologije po kojoj  bosanski muslimani više vole srpske laži od “hrvatske istine”?

Mislim da je u strahu od odmazde i prodanom odnosu muslimanskih čelnika prema vlastitom narodu. Križni put Hrvata sve je narode regije poplašio i priklonio Srbima. Genocid nad pola milijuna Hrvata 1945. godine izbio je svakome želju da bi se izjašnjavao Hrvatom. A onda je počelo posrbljavanje jezikom, lažiranom poviješću. A hrvatske elite sve su to mirno gledale u strahu od daljnjih ubijanja.

Tko je pisao o povezanosti Hrvata i muslimana?

Mirsad Bakšić je to vrlo dobro obrazložio. Još je zanimljivije da je turski predsjednik Sulejman Demirel vrlo jasno muslimanskim čelnicima rekao da svoje porijeklo ne traže u Turskoj, već među Hrvatima, a i sam je bio svjestan hrvatskih korijena kod mnogih Turaka.

U prvoj Jugoslaviji na čijem čelu su bili Crni Vlasi Karađorđevići muslimane je predstavljao Mehmed Spaho sa 24 zastupnika od kojih se 21 izjašnjavalo kao Hrvati, samo se Spaho izjašnjavao kao Srbin iz političke koristi.

Zanimljivo da je njegov potomak završio u Šešeljovoj stranci.

Tko je izmislio ili predložio ime Bošnjak muslimanima kao nacionalnu vrijednost?

Ovu ideju kao ime nacije prvi je predlagao muslimanima D. Ćosić. Njemu je bilo bitno potpuno ih odvojiti od Hrvata, kao i Crnogorce samo zato što su druge vjere.

Hrvati nikako da nauče lekciju iz povijesti, sada odvajaju bosanske Hrvate i hercegovačke od Hrvatske. Zato i silne priče o tome da tko ne živi u Hrvatskoj da mu treba oduzeti pravo glasa.

Koje su to veze bosanskih muslimana i Srba?

Premijer Srbije Đinđić i izetbegović živjeli su kuća do kuće u  Bosanskom  Šamcu, Đinđićev otac je bio vojno lice,  pa su se ove dvije obitelji često družile. Rođak komunističkog političara Hamdije Pozderca je srpski ekstremist  i diplomat Vuk Jeremić.

Zlatko Lagumidžja i  Boris Tadić znaju se od studija , Dizdarevići  tzv. Jugoslaveni i Nijaz Duraković  bliži su bili Srbima u jugoslaveskoj državi.

Ejup Ganić došao je iz  Novog  Pazara, mnogi vjerski vođe, Sefer Halilović koji je progonio Hrvate u ratu, Refik Lendo, R. Delić… Zukorlić efendija u Beogradu prozvan je šešeljovcem prema hrpi glupih teza koje iznosi.

Đ.  Mlačo je zadojen srbiniziranom  JNA progonio je Hrvate,  Samir Kaplan  JNA  kadar divljao je u Stocu .

M. Filipović inače porijeklom  iz Turopolja izmislio je  bošnjačku naciju i odrekao se na kraju Hrvata.

Po meni sve je to truli kompromis sa Srbima da se odmaknu od Hrvata. Muslimani na to pristaju jer su nakon 2. svjetskog rata mnogi poubijani, jer su se izjašnjavali kao Hrvati ili su bili uz NDH-a.

Propast Jugoslavije nije samo na ekonomskom planu, već i na duhovnom jer se bazira na povijesnim lažima o muslimanima i Crnogorcima.

Posrbljeni Hrvati iz BiH i Kosova  danas su udarna igla protiv Hrvatske.

Dačić, Šešelj i Dodig vrh su te tragične sante leda.

 

I.D.

HOP

Dnevni Avaz, Slobodna Bosna i Izetbegović (nekad Živković) svađaju sa Hrvatima muslimane jer su pod kontrolom srpskih službi