NI JEDNA BOLEST NE MOŽE POSTOJATI U LUŽNATOM OKRUŽENJU
Dr. Otto Heinrich Warburg rođen je 1883. u Freiburgu u Njemačkoj. Studirao je kod Emila Fischera u Berlinu, sve do doktorata iz kemije 1906. godine. U dobi od dvadeset i osam godina stekao je i doktorat iz medicine.
Proveo je značajan dio svog života proučavajući potrošnju kisika i fermentaciju. Godine 1928. objavio je dobro poznati rad, “Kemijska konstitucija respiratornog fermenta”, gdje razlikuje potrošnju energije između običnih tjelesnih stanica i stanica raka.
U radu Warburg naglašava da normalne tjelesne stanice dobivaju energiju putem kisika, što ih čini obveznim aerobima (za nas koji nemamo pozadinu u znanosti – to znači da im je potreban kisik za preživljavanje).
Dok stanice raka mogu razgraditi glukozu u mliječnu kiselinu kroz proces fermentacije kako bi preživjele, čineći ih djelomično anaerobima (što znači da im ne treba kisik za preživljavanje).
“Nijedna bolest, uključujući rak, ne može postojati u alkalnom okruženju”-
Dr. Otto Warburg
Za svoj rad na aerobnim i anaerobnim metaboličkim procesima u stanicama, dr. Otto Warburg dobio je Nobelovu nagradu za fiziologiju ili medicinu 1931. Predložio je da stanice raka “žive u hipoksičnim, vrlo niskim kisikom i kiselim uvjetima te crpe energiju iz šećera fermentirajući ih na način na koji to radi kvasac”. Kako rak napreduje, tijelo postaje sve kiselije jer njegov pH pada ispod 7,35.
Njegova otkrića bila su revolucionarna za svoje vrijeme i uvelike su pridonijela onome što danas znamo o raku.
pH ljestvica se kreće od 1 (jako kiselo) do 14 (jako alkalno), dok se pH vašeg tijela obično kreće između 7,35 i 7,4. Nažalost, većina hrane koju ljudi danas konzumiraju puna je šećera, konzervansa i genetski modificiranih organizama – što sve pridonosi kiselosti tijela. Najalkalnija hrana je povrće, kao i neko voće, žitarice, orašasti plodovi i alkalna voda. Pomoć vašem tijelu da neutralizira dio svoje kiselosti ključno je za održavanje vašeg cjelokupnog zdravlja.
Iako je prošlo mnogo godina od Warburgovih publikacija i studija, njegova otkrića vrijede i danas. Rak se djelomično može pripisati produljenoj izloženosti toksinima, posebno u stanicama koje nisu nahranjene, oksigenirane, hidrirane i očišćene.
I naravno, kao što je Warburg otkrio, stanice raka ne mogu preživjeti u alkalnom okruženju.
Kako biste održali svoje zdravlje i održali svoje tijelo u najboljem izdanju, vrlo je važno hraniti svoje tijelo svježom, zdravom hranom i hidratizirati ga čistom, alkalnom vodom.
IZVOR:
Brand, Richard A. “Biographical Sketch: Otto Heinrich Warburg, PhD, MD.” Clinical Orthopaedics and Related Research 468.11 (2010): 2831–2832. PMC. Web. 9 May 2017.
Warburg, Otto Heinrich. “The Classic: The Chemical Constitution of Respiration Ferment.” Clinical Orthopaedics and Related Research 468.11 (2010): 2833–2839. PMC. Web. 9 May 2017.
HOP
Telegram kanal Arna Šebalj:
FB
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086873156577
Chat, grupa
S Arnom i istinom:
SVJEDOČANSTVA:
https://t.me/+sDUqfUv-QRdmM2Q0
Youtube channel:
https://www.youtube.com/channel/UCS_UVM46msLtQSvd46Cd5_A