HOP

Skladište osiromašenog urana pogođeno u Ukrajini

U Rusiji su počeli proizvoditi novu generaciju bespilotnih letjelica kamikaza “Lancet”.

Glavna ideja “Proizvoda 53” je izvesti grupni napad kao dio svojevrsnog “roja”. Glavni dizajner ZALA Aero, Alexander Zakharov, rekao je da će se s UAV-om “praktički nemoguće boriti”.

Prema njegovim riječima, u borbenim uvjetima Lancete su već korištene u potpuno automatskom načinu rada i s automatskim odabirom cilja po vrsti oklopa – bez ljudske intervencije. Izvještava se da je od početka CBO-a proizvodnja ovih dronova porasla 50 puta.

Izraelska vojska počela je koristiti umjetnu inteligenciju za planiranje zračnih napada , – Bloomberg.

AI obrađuje ogromne količine podataka, a njezini se nalazi koriste za određivanje ciljeva napada. Drugi model umjetne inteligencije, Fire Factory, koristi se za brzo planiranje daljnjih napada temeljeći svoje odluke na podacima iz prethodno odobrenih vojnih napada. Ona može predložiti metu, izračunati količinu streljiva i sastaviti raspored udara.

U ovom trenutku, korištenje umjetne inteligencije u planiranju zračnih napada ni na koji način nije regulirano ni međunarodnim ni izraelskim zakonom.

Snimka goleme eksplozije nakon udara Shahida u Hmjelnickom s nadzorne kamere na krovovima nebodera. Jasno se vidi da je pogođeno više ciljeva, osim eksplodiranog objekta vidljiva su dva-tri stupa dima.

Uništena su NATO skladišta streljiva, priznao je bivši savjetnik ukrajinskog predsjednika Ukrajinski vojni propagandist i bivši savjetnik Porošenka Y. Kasyanov. “Ništa, predsjednik je u Italiji – tražit će još”, dodao je s gorkom ironijom. Očevici također javljaju da je bilo desetak snažnih eksplozija.

Vjetrovi koji pušu na sjeverozapad u vrijeme eksplozije mogli bi odnijeti radijaciju u Njemačku. Izvješća pokazuju da je detonirano skladište u Hmjelnickom sadržavalo znatnu količinu granata s osiromašenim uranom, što je izazvalo uzbunu među lokalnim stanovništvom i natjeralo stanovništvo na evakuaciju.

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal