Niti je Eurovizija prvi puta otvoreno muzički ‘koketirala sa sotonskim’, niti je zbog Eurovizije Baby Lasagna manje kršćanin

0
7706
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

U zadnje vrijeme često čujemo da je ovo “zadnje doba života na zemlji” ili “da se sotona i sotonisti ne skrivaju kao nekada prije, pa je to  nekakav dokaz “kraja svijeta”…

A zadnji Eurosong moralistima je dokaz da u muzici vlada sodoma i gomora što prije nije bio nikada. Laž.

FB_IMG_1715510040122

Zbogom pameti i moralu, užas!
Na sreću dobro je pobijedilo zlo, vidjet će se uskoro.
I ovaj sebe naziva kršćaninom!
Zakaj onda iza u zelenom ima rogove? Jesu li zbilja ljudi tak ćoravi, masovno ispiranje mozga u ritmu. Krdo na okupu, rekao bi Bernays. Čista psihijatrija.” -komentar na Baby Lasagne nastup u Zagrebu i veliki odaziv javnosti u svezi koncerta na Ban Jelačić placu.
IMG-20240513-WA0000
“Zakaj onda iza u zelenom ima rogove? “
Ovo iza meni više liči na istarsko govedo BOŠKARIN.
Nedavno sam ga vidio u Božjakovini na jednom pašnjaku i bio je to baš upečatljiv izgled goveda, a evo sad sam saznao da je sotonska priča…boškarin je razlog zašto Baby Lasagna ne može biti kršćanin!
 “AMA BO.”
Netko tko sebe naziva intelektualcem i prodaje knjige uz naznočnost akademika narod naziva krdom?  Čemu se ti intelektualci uopće opterećuju pisanjem knjiga kada je to sve za krdo?
FB_IMG_1715510034873
Ovo je bio jedan od komentara dežurnog moralista hrvatskog društva – zabava zagrepčana na glavnom zagrebačkom trgu u svezi dolaska Baby Lasagne…označena od nekih konzervativaca kao “sotonistički pir”?!
Tko se razumije u glazbene tokove zna da niti je ovo neko zadnje doba muzike, niti je istina da muzika nije nikada toliko jasno koketirala sa sotonizmom…
Ako vidite šminkeraj Baby Lasagne i npr. Davida Bowie možete tu naći poveznicu.
Screenshot_20240512_232653_Google
Screenshot_20240512_233507_Google Screenshot_20240512_233643_Google
Pa i Masimo Savić iz vremena Dorian Graya ima te konture. Ne znam da li bi i njih moralna inkvizitorica  mogla  prozvati sotonistima, možda bi i njih trebali  prestati slušati?
Za Baby Lasagne mi nije čudan njegov stil, jer je u svom periodu muzičkog izračaja koketirao sa hard rockom i heavy metalom. I to ne znači da je sotonist.
U Hrvatskoj se itekako slušao Iron Maiden, i njihova popularna pjesma “The number of the beast”, to je bilo 1982. godine. Što je to nego koketiranje sa sotonom?
Screenshot_20240512_234334_Google Screenshot_20240512_234408_Google
AC/DC na naslovnici albuma “Highway to hell” isto koketiraju sa sotonom.
Screenshot_20240512_234639_Google
Ne sjećam se da su konzervativci njihove  koncerte u Zagrebu nazivali sotonskim partijanjem ili poveznicu sa vragom kao što danas označavaju Baby Lasagna?! Oni u pozadini nisu imali boškarina već se otvoreno koketiralo sa vragom?
Boy George itekako je naglašavao svoj gay stil i nije bio jedini, mnoge grupe osamdesetih propagirale su šminkanje muškaraca, od Duran Duran, Spandau Balleta, Bryan Ferrya, Classix Noveuax,  Human League, Simple minds, Talk Talk,  Tears for Fears…To je trend koji traje odavno.
Grupa Kiss je koketirala sa nacističkim znakom SS-ovaca, pa to nije značilo da onaj koji sluša KISS da  je nacist ili sotonist.
Screenshot_20240513_000133_Google
Po logici dežurnih moralista svu muziku koju pušta radio 101, Laganini ili radio Zaprešić ili  pak Sljeme je sodoma i gomora i to treba zabraniti?!
Većina na Eurosongu je imala lošu pjesmu pa su se htjeli dodvoriti medijskim trendovima kao nekad David Bowie ili Duran Duran svojim stilom uklapanja u medijske šablone, ali ovi današnji značajno sa manje uspjeha.Sjetimo se Adama Anta koji je živio na tome više nego od svoje glazbe…
Screenshot_20240513-080700_Google
Zločesto se uvijek više prodaje od dobroga.
Screenshot_20240513_000721_Google
Mnogo je branitelja slušalo Motorhead, Iron Maiden ili AC/DC, zar su oni zbog toga bili sotonist i njima je zabranjeno nositi krunicu oko vrata?
U Dugom Selu samo mjesto koje danas ima status grada nosi ime ulice  Bože Huzanića, prvog mještanina poginulog u ratu. Božo je slušao AC/DC, da li je on po toj moralistici imao pravo oko vrata nositi krunicu? Ili je njegova žrtva manja jer je slušao band koji je stavljao vražje rogove u svome nastupu? I pokojni Predrag umro je nakon rata, a kao branitelj obožavao je pjesme istog banda?! I njemu  je umanjen značaj zbog toga? Tko to ima pravo suditi?
 
S jedne strane agenda gura Pride, sotonizam , prijeti najvećim zlom, da bi s druge strane dobronamjerna , ali vrlo površna konzervativa se pretvorila u konzervu sardine. Ništa nije samo crno, postoji i bijelo, a bitno je više od svega  što netko nosi u duši.
A tko je pjevač koji sebe naziva Baby Lasagna znaju samo oni najbliži njemu samome…
Narod koji se okupio na njegovom koncertu jučer na Ban Jelačić placu nije retardiran, kako ga opisuju dežurni moralisti, već prvenstveno je gladan uspjeha ove nacije. Meni pjesma nije ništa posebno u odnosu na  muziku moga vremena, ali isto bi mogao reći i moj otac za muziku moga vremena ,jer je on slušao Tom Jonesa ili Sinatru. Jones ili Sinatra u odijelima, a s druge strane Bowie ili Duran Duran su bili našminkani i sa feminističkim frizurama…što je njegova generacija mogla zaključiti iz glazbe Iron Maiden? Ta muzika je označavala posljednje vrijeme na zemlji kao danas Eurosong?
Ako sam tada slušao tu muziku , ja sam bio sotonista? Pa netko je mogao slušati Srebrena Krila i biti veća sotona,  ako okolo olajava ljude ,koji su mu povjerili neku svoju životnu tajnu, a on sam se skriva iza nerođenog imena i prezimena i molim vas  koliko je takvih , koji sole pamet u ovome trenutku, a npr. slušaju Bryana Ferrya koji se šminkao kao Baby Lasagna? Ili Masimo Savića? Nemojte slušati ‘Sjaj u tami’ , odličnu pjesmu jer je Savić namazanih očnih kapaka i podsjeća na Bowiea…kuda nas to vodi?
Kroz kulturu, muziku, pokušava se progurati i zlo, ali to ne znači da naznake nečega moraju biti zlo.  Onaj koji sluša AC/ DC ne znači da ne poštuje Isusa, mnogi to slušaju i odlaze na mise, a mnogi koji se kunu u pobožne pjesme ne moraju nužno biti dobri ljudi…bitna je tek spremnost pomoći čovjeku u teškoj situaciji.
Sve je ovo već viđeno u muzici i nije prvi puta.
Ne vjerujem da je ovo zadnje doba civilizacije jer bi to značilo pobjedu agende, ovo je vrijeme istine i čovjeku je dostupna kao nikad prije.
IMG-20240513-WA0001
Caravaggio je vodio razvratnički život, čak je označen i kao ubojica, ali Bog je dao njemu talenat kojim je napravio genijalne sakralne slike. Ukupna “slika” nečega i nekoga ne znači da je sotona ovladao  svijetom, već Bog i kroz Caravaggia progovara u svojoj veličini. To novi inkvizitori 21. stoljeća ne razumiju…
 
 
Ne treba zastrašivati ljude i tjerati strah da ubije i blokira  svaku ljubav i ljudskost… danu od Boga. Kao i uvijek pobijedit će dobro.  Sjetite se hajke na necijepljene, sjetite se kako su cijepljeni i vlast jurišali na necijepljene. A Bog je jednostavno rekao “ne bojte se ja sam sa vama” i iako su necijepljeni bili bez medijske podrške, izborili su se za svoj opstanak. Svako nametanje pa i cirkus oko irske predstavnice neće nikada umanjiti riječ Božju...
HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal