Cilj je promijeniti paradigmu medicine, staviti zdravlje Zemlje na prvo mjesto, zatim društvenog tijela i tek na kraju pojedinca

0
5509

Velika laž o prenaseljenosti. Čovjek koji je nadahnuo Evangelium Vitae: «Plodnost se smanjuje» Profesor emeritus i svećenik Michel Schooyans upozorava: «Danas je središnje mjesto čovjeka osporeno raznim strujama mišljenja»

„Društvo koje sebe smatra demokratskim, ali koje legalizira pobačaj nalazi se na totalitarnoj padini“ jer „nema demokracije u kojoj zakonodavac može odlučiti da neka ljudska bića mogu živjeti, a druga ne“. Kada je Michel Schooyans napisao ova razmišljanja 1972., privukla su pozornost Ivana Pavla II., koji je odlučio napisati Evangelium Vitae. S belgijskim svećenikom i profesorom emeritusom na Sveučilištu u Leuvenu Avvenire je razgovarao povodom izlaska njegove najnovije knjige „Demografske evolucije. Između lažnih mitova i istine”. RESURSI O KOJIMA ODLUČUJE ČOVJEK. Po profesoru, pogrešno je provoditi “okrutne kampanje kontrole populacije” iz straha da prostora i resursa nema dovoljno za sve jer “čovjek svojom inteligencijom definira što je resurs razvoja”. «Uzmimo primjer Nizozemske – navodi – množenje plutajućih kuća pokazuje čovjekovu sposobnost da neprijatelja, vodu, pretvori u saveznika. Zahvaljujući svojim tehnološkim sposobnostima, Nizozemci mogu udobno smjestiti populaciju gustoće od 400 stanovnika po četvornom kilometru.”
ALI KAKVA PRENAPUČENOST? Ono što siromašni trebaju nije kontrola rađanja, već “dijeljenje istog znanja kao i bogata društva”. Nadalje, danas «stopa fertiliteta, broj djece po ženi, opada posvuda u svijetu. Da bi se populacija obnovila, svaka žena mora imati najmanje 2,1 dijete. Njemačka i Rusija su na putu demografskog kolapsa. Italija i Španjolska nisu puno bolje.”

DOLAZAK EUGENIKE.

Scooyans konačno pravi razliku između ekologije i ekologizma: «Danas je središnje mjesto čovjeka osporeno raznim strujama mišljenja. Autori Zemaljske povelje, primjerice, imaju ambiciju ponovno napisati Bibliju, Dekalog i uspostaviti kult Majke Zemlje, odnosno Geje. Postoji elita kojoj je cilj posebno promijeniti paradigmu medicine, staviti zdravlje Zemlje na prvo mjesto, zatim društvenog tijela i na kraju pojedinca. Pojedinac koji će u ovoj viziji morati odgovoriti kriterijima odabira koji se primjenjuju u programima reproduktivnog zdravlja s snažnom eugeničkom konotacijom.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal