HOP

Ekskluzivno: Nova knjiga arhiepiskopa Aleksandra i neshvatljivo promoviranje Hrvatskog tjednika knjige koja je dijelom prepisana od poglavara HPC-a!

Ekskluzivno – imali smo čast prvi objaviti informaciju o  novoj knjizi hrvatskog arhiepskopa Aleksandra, koja će unijeti novo svjetlo istine o pravoslavlju i hrvatskom pravoslavlju, poglavito nakon skandaloznog ponašanja katoličkog autora J.  Kolarića koji je bez dopuštenja arhiepiskopa Aleksandra uzeo jedno veliko poglavlje njegove knjige i isto pripisao sebi.

Tu skandaloznu knjigu najavio je Hrvatski tjednik kao nešto vrlo bitno za pravoslavlje.

Da nije smiješno bilo bi jadno dati toliki publicitet u Hrvatskom tjedniku knjizi koja se oslanja na tuđi tekst koji je doslovno kopiran iz knjige arhiepiskopa Aleksandra.

https://www.hop.com.hr/2024/05/13/ekskluzivno-arhiepiskop-aleksandar-zahtjeva-povlacenje-knjige-j-kolarica-iz-prodaje-zbog-povrede-autorskih-prava/

Treba reći da u toj knjizi J. Kolarića , a u kojoj se on zahvaljuje pojedincima za podršku hrvatskim pravoslavcima, niti retka nema o objavama našeg urednika Igora Drenjančevića koji je napisao stotine  članaka o pravoslavlju, među prvim organizirao video intervjue  arhiepiskopa Aleksandra  koje je i snimila HOP TV-a , dok Kolarić spominje neke osobe koje su napisale par rečenica kao krucijalnim za pravoslavlje. Da ne govorimo da je arhiepiskom Aleksandar u Desku portala i godinama suradnik portala. Tu činjenicu J. Kolarić niti je vidio niti ga zanima, ali spominje neku osobu koja je devedestig prošlog stoljeća napisala par rečenica. Ne radi se ovdje o taštini koju će samo zlonamjeran vidjeti izostankom spominjanja Drenjančevića, već o potpuno suprotnom pogledu na problem pravoslavlja u Hrvata…a to nekome itekako smeta.

Po nama jedna od  najzanimljivijih video snimki  arhiepiskopa Aleksandra nastala je na HOP TV,  a današnji prepisivači i “stručnjaci” o pravoslavlju  upravo iz tih videa crpe “neizmjeran broj  informacije u svezi svoje naobrazbe o pravoslavlju”.

VIDEO:

https://youtu.be/t0UKltyQP7M?si=iNkrmvnC74u5Mobh

Prema našim saznanjima arhiepiskop Aleksandar je uputio oštar demant u svezi objave Hrvatskog tjednika o “vrlo značajnoj knjizi Kolarića koja je  u jednom dijelu prepisani tekst arhiepiskopa Aleksandra. Najbliži suradnik Kolarića u svezi izdavanja knjige , T. Majstorović , već se ispričao arhiepiskopu Aleksandru ” zbog  ovog nemilog događaja” kako smo doznali. Zamislite Majstorović tvrdi da nije upoznat s tom činjenicom i kako će tu blamažu ispraviti navodeći činjenicu da je pisac toga dijela teksta arhiepiskop Aleksandar?! Pa knjiga se dijeli okolo i upisana je u Nacionalnu knjižnicu?

Osobno nikad nisam podržavao mješanje srpske crkve  oko Alojzija Stepinca, pa tako još manje razumijem položaj katoličkog svećenika u problemu hrvatskih pravoslavaca?!

Ispod radara u hrvatskim tiskovinama prošli  su tekstovi našeg urednika Igora Drenjančevića u kojima on analizira povjesne  netočnosti .

Kao osoba koja je napisala tisuća stranica o iskrivljenoj povijesti sam sam upozorio urednika Drenjančevića na frapantne povjesne promašaje koje se tu motaju,  a zanimljive su bile i po mome sudu i navedenog  Kolarića u prethodnoj knjizi   “kako je Srbija u 13.stoljeću bila centar europske politike”  što je Drenjančević primijetio . Znamo da su se na tom terenu kao vladari izmjenjivali Ugarasko- Hrvatski i Bugarski, ali Kolarić progurava ovu neshvatljivu tezu…

Neke teze ne bi gore objasnio i neki povjesničar iz Hrvatske Goran Šarić.

Tekstove u kojima to analizira urednik Drenjančević nije bilo zapaženo kao niti njegov osvrt o knjizi nekadašnje đakona srpske crkve Jovanovića koji je  iznosio potpuno neprovjerene povjesne teze , a kojem se dalo ogromni  medijski prostor u Hrvatskoj .

Skup u Saboru o pravoslavlju razotkriva zašto ga arhiepiskop Aleksandar smatra potpuno promašenim i lošim za HPC

Upravo takvim promašajima radi se problem rada arhiepiskopa Aleksandra u Hrvatskoj. Da ne govorim kako se blatilo u Kraljevskoj akademiji Arhiepiskopa Aleksandra , pa čak i da je prevarant,” kako on zapravo radi u interesu SPC-a” ,a sada Juraja Kolarić prepisuje iz knjige arhiepiskopa Aleksandra, kojeg tamo nazivaju prevarantom?

 

Upravo u Kraljevskoj akademiji pozivalo se na veliko znanje Kolarića u svezi pravoslavlja u Hrvatskoj?  Sada Hrvatski tjednik nastavlja tim putem i daje prostor knjizi koja je potpuno preuzela poglavlja tuđe knjige?

Naravno da SPC zbog ovakve situacije trlja ruke…

Urednik Dragan Ilić

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal