HOP

Europska Unija su Francuska i Njemačka, a sve druge države su njihovi vazali

Nitko ne može reći da da Plenković nije zaslužan za dodijeljeni novac iz Europskih fondova (EF), ali isto tako moramo prihvatiti istinu da je Plenković politički slijepac jer ne naslućuje raspad EU pa svjesno ili nesvjesno radi protiv hrvatskog naroda i hrvatske države.

On je vjerovao u komunizam i Jugoslaviju, ali jedno i drugo se raspalo. Globalizam se ni po čemu ne razlikuje od komunizma. Naime, raspad uskoro čeka i globalističku Europu, a to se već nazire, ali on to ne vidi i nije mu stalo da se urede hrvatske granice sa susjedima. To može proizvesti nove sukobe u budućnosti i mogući nestanak hrvatske države. Probudi se Plenkoviću.

On je nastavio djelo Sanadera i vlada uz pomoć etničkih manjina, koje se pogrešno u hrvatskom Ustavu nazivaju nacionalne manjine. Sve etničke manjine u Hrvatskoj po nacionalnosti su Hrvati jer imaju hrvatsko državljanstvo i ista prava kao etnički Hrvati.

Etničke manjine ni u jednoj demokratskoj državi nemaju pravo na osnivanje etničkih političkih stranaka niti imaju pravo na osnivanje etničkih škola na grbači države, ali nitko im ne zabranjuje da  govore svojim jezikom privatno i da osnivaju privatne škole. U Hrvatskoj je službeni jezik hrvatski i on je jezik sporazumijevanja u Hrvatskoj jer i Hrvati imaju svoje dijalekte, ali ih službeno ne koriste.

Posljedice takvog ponašanja mogu biti samo novi ratovi. To nam najbolje pokazuje kakve su bile komunističke ideje. One se ni po čemu ne razlikuju od globalističkih.

Europska Unija su Francuska i Njemačka, a sve druge države su njihovi vazali. U EU nema demokracije jer Europsku komisiju (EK) biraju Francuzi i Nijemci umjesto europskih naroda. U Europi je sve manje demokratičnosti i suverenosti njenih članica jer EK nameće zakone. Države se ucjenjuju i istovremeno podmićuju novcem iz EF, a to ne vodi suverene države u ljepšu budućnost. Suverene države tako nestaju, a EU je unija suverenih država.

Francuska i Njemačka žele iskorijeniti kršćanstvo i zamijeniti ga globalizmom iliti komunizmom, a zbog toga EK cijeloj Europi nameće političke i društvene apstrakcije – rodnu ideologiju te druge gluposti i perverzije – sve u ime ljudskih prava koja se tako zlorabe. Iz europskog proračuna i proračuna njezinih članica se plaćaju komunistički aktivisti koji svojim umom, djelima i ponašanjem nam pokazuju kakva će EU postati.

Danas je sve u Europi apstrakcija pa i umjetnost, a sve to vodi u sumrak današnju civilizaciju. Umjetnost je sklad i ljepota, ali kao takva je nestala i izgubila se u apstrakciji. Danas takvu umjetnost treba tumačiti umjesto da nas ona osvaja svojim skladom i ljepotom.

Da bi EU preživjela mora uvesti gornji dom u Parlament u kojem bi sve države imale isti broj zastupnika. Birači moraju izabrati izvršnu vlast, dakle, predsjednika EU. Sve države u EU moraju imati nezavisnost u donošenju svojih zakona umjesto EK. Na donošenje zakona ne može utjecati EK jer riječ je o suverenim državama, različitim kulturama i, iznad svega, o različitim jezicima. Ne može EK svojim članicama nametati zakone ako su one suverene države. U zajednici suverenih država u EU mogu biti slobodne granice i trgovina bez carina te, možda, zajednička vojska, ali bez SAD i NATO-a EU nije nikakva vojna sila.

Prvo, Hrvatska ne mora preuzimati emigrante jer Hrvatska nikada nije imala kolonije niti je imala robove kao jeftinu radnu snagu. Drugo, zašto bi etničke manjine imala posebna prava ako su one ravnopravni dio zajednice i državljani dotičnih država. Imaju ista prava kao i najveći etnik po kojem je država nosi ime.. Zašto nemamo etničke manjine u Francuskoj, Nizozemskoj ili Belgiji? Tamo imamo etničke manjine i rasne manjine, a ta prava im navedene države ne priznaju. Zašto iste prava ne bi imala i Hrvatska?

Tko je mogao očekivati da će zapadne demokracije danas podržavati i koristiti dogmatske komuniste za promicanje svojih perverznih ideja? To se osjeća u svim članicama koje su bile pod komunističkom čizmom. Komunisti se koriste za pljuvanje po kršćanstvu, posebice katoličanstvu i konzervatizmu. Oni koji su progonili narode i različite perverzije, danas su postali promicatelji njihovih prava. Kakav apsurd! Koliko nemoralan može biti demokratski Zapad?

Komunizam je u Hrvatskoj promijenio i značenja riječi. Nacionalno je postalo nacionalističko, dakle, nacističko. U Hrvatskoj nema nacionalista jer je stvorena država. Nacionalisti su etničke manjine danas u Hrvatskoj. Konzervativci su postali desničari i nepoželjni su jer od njih se traži da se odreknu svojeg identiteta i običaja,  a isto su tražili i komunisti. Dakle, komunizam i globalizam imaju istu ideologiju – stvoriti jednu jedinu svjetsku vladu.

Ortodoksni komunisti su postali ljevičari i liberali. Međutim, narod nije isto što i nacija. Narod definira jezik umjesto religije., a naciju definira država, dakle, državljanstvo. Ne postoje u Hrvatskoj nacionalne manjine nego postoje etničke manjine koje su politički Hrvati sa istim pravima kao i hrvatski narod. Zar EU nije unija suverenih država?

Najveći grijeh Plenkovića je što se još nije odrekao ”jugoslovenstva” i što ne želi priznati HPC nego dozvoljava da hrvatske pravoslavce vodi u Hrvatskoj SPC. Ako hrvatski pravoslavci žele biti Srbi, to mogu biti i bez SPC. Drugi najveći grijeh mu je Jasenovac jer sve činjenice pokazuju da je u Jasenovcu ubijano jako mali broj ljudi i pa zašto ne reagira na srbinske laži. Treći mu je grijeh što nije pokrenuo  iskopavanje svih stratišta Hrvata pogubljenih od strane partizana i četnika po naređenju komunista i njihovog voljenog maršala.

Premijer Plenković kao političar trebao bi se malo pozabaviti i poviješću. Naime, 1799. godine se prvi put spominje etnik Srb, što znači da su Srbini i Srbi narod bez povijesti koji istovremeno negiraju hrvatski jezik i nastoje oteti hrvatsku kulturnu baštinu.  Svi ti Srbi su bili jezično štokavski ikavci i kajkavski ekavci. U Slavoniju, Dalmaciju i Liku su došli iz Bosne bježeći pred Turcima. Po religiji su bili unijati koji su zadržali bizantske običaje, ali su priznavali Papu.

To nam otkrivaju njihova imena i prezimena koja se ne razlikuju od katoličkih, sve dok u Hrvatsku nije ušla SPC u kraljevini Jugoslaviji. Upravo zbog toga SPC treba zabraniti u Hrvatskoj,  a to nalažu pravoslavna kanoni jer sve pravoslavne crkve su autokefalne, dakle, državne. Zar Rusi nisu napali Ukrajinu nakon što je priznata UPC.

Srećko Radović

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal