HOP

Dan otvorenih vrata CRVENIH NOSOVA: Školarci doživjeli čaroliju klauniranja

Priopćenje za medije

Zagreb, 7. lipnja 2024.

 

Dan otvorenih vrata CRVENIH NOSOVA: Školarci doživjeli čaroliju klauniranja

Školarci osnovnih škola sudjelovali su u nezaboravnom susretu s klaunovimadoktorima na događanju CRVENIH NOSOVA u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga“.

U prostorijama i dvorištu udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori jučer je vladala posebna atmosfera. U sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata udruga“ koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, djeca iz tri zagrebačke osnovne škole: Osnovne škole Augusta Cesarca, Privatne osnovne škole Centar i Osnovne škole Grigora Viteza, uživala su u veselom i poučnom druženju s klaunovima.

Od samog jutra, prostorije CRVENIH NOSOVA i dvorište zgrade ispunili su ispunili su dječji smijeh, veseli povici i radost. Klaunovidoktori su priredili niz aktivnosti koje su oduševile školarce: učenje trikova, kostimiranje u klaunove, nastup crvenonosnog benda „Ni Neki Bend“, razne igre te intervju s klaundoktorom. Djeca su također imala priliku saznati više o projektu „Djeca u školama za djecu u bolnicama“ i sudjelovati u brojnim drugim zabavnim aktivnostima.

Ovaj poseban događaj bio je prilika da se djeca upoznaju s radom CRVENIH NOSOVA, ali i da dožive čaroliju klauniranja koja unosi radost i olakšava teške trenutke djeci na liječenju u bolnicama, starijima u domovima i onima kojima je to najpotrebnije. Radost i smijeh koji su jučer vladali kod CRVENIH NOSOVA, ne samo da su uljepšali djeci dan, već su i podsjetili na važnost podrške i zajedništva.

Događaj je komentirala Deniza Drusany, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora: „Povodom Dana otvorenih vrata udruga i mi smo otvorili vrata našeg crvenonosnog svijeta. Našom misijom donošenja radosti nade i smijeha redovno smo prisutni u 18 bolnica na 124 dječja odjela u 13 gradova diljem Hrvatske. Ovo je bila prilika da se školska djeca i građani upoznaju sa zanimanjem i pozivom klaundoktora. Naši su klaunovi profesionalni umjetnici koji se dugo vremena educiraju kroz kurikulum kako bi mogli mijenjati atmosferu te buditi radost i nadu kod djece i roditelja u bolnicama. Djeca su imala priliku zaviriti u svijet klaunova i vidjeti što se sve krije i što je sve potrebno za postati klaunom i koliko se kroz umjetnost može doprinijeti najosjetljivijima u društvu.“ objasnila je.

Za sve zainteresirane građane, CRVENI NOSOVI otvorili su svoja vrata u popodnevnim satima, kada su mogli upoznati klaunove, saznati više o njihovom radu i misiji te se zabaviti i nasmijati na interaktivnim punktovima, razgovarati i družiti se.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori već 14 godina diljem Hrvatske tugu pretvaraju u radost, a strah i nemoć u snagu. Oni donose veselje i smijeh na mjesta gdje ih najmanje očekujemo, a najpotrebniji su. I vi možete postati dio crvenonosnog svijeta i donijeti osmijeh onima kojima je najpotrebniji svojom donacijom na: https://www.crveninosovi.hr/#donate

 

 

Viktorija Kadežabek, voditeljica poslova odnosa s javnošću

 

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal