HOP

Izraelci su se htjeli vratiti u mitologijski Izrael i Jerusalem jer Izraelci su bili semitski robovi u Egiptu i Babilonu, a nisu izvorno pripadali Semitima

Mitologija je izvor nesporazuma među ljudima i narodima. Sve što mitologija donosi je uništavanje suživota nepotrebnim ratovima i zločinima. U ime mita imamo ratove – antičke i današnje. Osobno me najviše zanima današnja mitologija Izraelaca i Srbijanaca. Prvi su izabrani biblijski narod, a drugi su nebeski narod, a jedni i drugi su osvajači tuđeg teritorija, a najmanje misionari i humanisti.

Mi danas vjerujemo da je u Staroj Grčkoj i Rimu bilo mnogo bogova. Imena tih bogova su iskrivljeni astrologijski znakovi koji su postali bogovi, te sunce, planeti i mjesec. Čavač, Zeus i Deus označuju istoga boga – boga Sunca. To je iskrivljeni arijski bog HARA-VAČA koji je bio dvojan, dakle, imao muškog boga – SUNCE i žensku božicu – planet ZEMLJU. Bog HARA – Sunce – je u semitskom Egiptu postao RA, a božica VAČA je postala IS-IS ili u čakavici VIS jer Semiti nisu imali slovo za glas V.
Njima možemo priključiti i druge mitove, primjerice, britanske, njemačke i ruske, koje su bili okrutni i nasilni, sve u ime nagona moći – ubijanja i rušenja, te bogaćenja malog broja nasilnika. Herodotski rečeno, u mitologiji ima samo zrno istine premda je ona zapisana i često se ponavlja. Takvu mitologiju ne stvaraju civilizacijski misionari i humanisti već je ona plod civilizacijskih nasilnika nad ljudima.
Imperiji nastaju i nestaju. Neki traju milenijima, neki stoljećima, a neki manje od stoljeća.

Mi danas članove Hamasa i PLO-a nazivamo teroristima, što oni i jesu, ali iza njihovog terorizma ima mnogo toga što ne znamo. Zaboravili smo da su prije nastanka Izraela i Židi bili teroristi. Izraelci su se htjeli vratiti u mitologijski Izrael i Jerusalem jer Izraelci su bili semitski robovi u Egiptu i Babilonu, a nisu izvorno pripadali Semitima. Semiti su bili Asirci koji su pokorili cijeli Levant.
Asirsku okrutnost možemo spoznati u Babilonu i Starom Egiptu prema robovima jer oni su zavladali Arameom i nazvali je po semitskom biblijskom plemenu Levi ili Leviti – Elevitia. Po Bibliji, Leviti su izgubljeno biblijsko pleme. Tko su bili Leviti, gdje su nestali i kojim su jezikom govorili, mi danas ne znamo jer njihova civilizacija je iskorijenjena od strane Asiraca? Nisu li Leviti možda povijesni Liburni iliti Harvači sa Levanta?

Sve ovo možemo otkriti ako poznajemo starija pisma, pravopise i načine pisanja jer sva pisma nisu imala ista slova, neki su pisali i čitali sa desna na lijevo, neki sa lijeva na desna, a neki sa lijeva i desna uzastopno – bustrofedonom.
Kako pisma nisu imala iste glasove i slova, tako se mijenjao izvorni jezik i nastajali novi jezici. Mi danas dogmatski tumačimo etimologiju, a zbog nepoznavanja svega navedenoga, često je tumačimo pogrešno na temelju starogrčkog i romanskog jezika i pisma umjesto dvoslogovne haravače ili sanskrita.
Imaju li današnji Eškanazi, koje su kršćani zvali ŽIDI i JEFVREJI, ikakve sveze sa antičkim Izraelom ili ikakve povezanosti sa biblijskim Hebrejima ili Jevrejima? Nemaju, ali oni misle da su oni njihovi potomci. Sam naziv IS-RA-EL nam otkriva tajnu. IS stoji za hravačku ili sanskritsku riječ VAČA, RA je bio egipatski bog Sunca koji je nastao od harvačkog ili sanskritskog boga Sunca HARA, a EL je semitski bog Sunca koji je nastao semitskim čitanjem naziva HELEVEČE jer Semiti nisu imali slova za glasove H, R, V i Č, a pisali su suglasnički za razliku od Haravača ili Sanskrita koji su pisali slogovno. Oni su, očito, zamijenili slovo R slovom L.

Za njih su Harvači bili Kelti, a semitski Grci su ih još zvali Barbari jer nisu govorili grčki.
Hrvatska glagoljica je nastala na Levantu po uzoru na semitsko pismo, ali je zadržala slova H, R, V i Č. Ako pak znamo da je kod Semita glas V pisao slovom B, a glas Č slovom G, onda je jasno da je glas R izbačeni i zamijenjen semitskim glasom i slovom B. Umjesto slogova HA, RA, VA i ČA, dobili smo slova A, B, V i G koja su nazvana AZ, BUKA, VEDI i GLAGOLI.

Koliko je mudrosti bilo u glavama pobjednika, posebice Britanaca, kada su dozvolili da se Židi vrate na prostore koje su napustili pred gotovo 2000 godina i da ljude koji je tamo živjeli istjeraju sa njihovih ognjišta jer Žide sa Levantom je samo povezivala religija kao i kršćane. Britanski bogati nasilnici su bili i ostali izvor zla i uzrok mnogih ratova po cijelom globusu.
Što bi Britanci rekli da Hrvati žele posvojiti Bosnu i da žele istjerati muslimane i pravoslavce sa njihovih ognjišta ili da se Hrvati žele vratiti u Arameu da stvore svoju državu? To se nije smjelo dozvoliti ni biblijski izabranom narodu, a to su im dozvolili Britanci jer Stari zavjet je samo mit. Na mitu su utemeljene sve jednobožne patrijarhalne religije. Međutim, za stvaranje je potrebno dvoje, dakle, muško i žensko.
Zar nebeski narod nije pokušao istjerati muslimane i katolike sa njihovih ognjišta u BiH uz blagoslov britanske francuske politike? Tako se ponašaju mitomani bez imalo savjesti. Ono što su pokušali napraviti drugima obilo im se o glavu, a da bi to prikrili, organizirali su ”bežanac” Srba iz Hrvatske i BiH. Srbijanci su stvorili mit o njihovoj nepobjedivosti na temelju Kosovske bitke koju su izgubili. Na temeljima Raške, Srbijanci su postali teroristi jer nikada u povijesti prije 1879 . godine nije postojala Srbija jer Raškom su vladali samo Hrvati i Bugari.
U tome nema ni etimologijske povezanosti. Srbijanci tada nisu ni postojali niti je postojao srbijanski jezik. Liturgija Pećke episkopije je napisan bugarskim, a ne srbijanskim jezikom. Kako onda Raška može pripadati Srbiji? Nikad nije postojala staroslavenska srpska redakcija nego samo hrvatska i bugarska.
Narod čiji intelektualci i danas vjeruju da je Kraljević Marko na konju preskočio udaljenost od 200 metara i da se kopito konja usjeklo u kamen na strani Višegrada sigurno ne mogu prosuđivati racionalno. Taj mit samo otkriva širenje Srbije na tuđi teritorij.
Zbog lažnih mitova Srbijanci su odgovorni za Prvi svjetski rat nakon ubojstva austrijskog carskog nasljednika Austrije Franje Ferdinada u Sarajevu uz podršku Britanaca i Francuza, čije cilj je bio uništiti Austrijsko carstvo. Nakon toga su oni preuzeli zaštitu Srbije i uništavali hrvatski teritorij i hrvatski narod, te stvorili Jugoslaviju. Preko njih na povijesnim mapama nalazimo Srbiju koja tada nije postojala.
Ne samo da su štitili kraljevinu Jugoslaviju nego su štitili i komunističku Jugoslaviju u kojoj su gotovo svu vlast imali Srbijanci. Englezi su odgovorni za genocid nad hrvatskim narodom nakon završetka Drugog svjetskog rata. Englezi i Francuzi su stvorili Republiku Srpsku zahvaljujući povijesnoj ignoranciji Amerikanaca i danas im je ona najveći problem.

Povijesna ignorancija i mitomanija su odgovorne za današnje stanje u svijetu jer nuklearni rat je tako blizu. Od toga nas neće spasiti ni izabrani ni nebeski narod. Za stanje na Balkanu odgovorni su Srbijanci koji žele razbiti BiH i posvojiti Crnu Goru, jer im u tomu pomažu Rusi i donekle muslimani.
Za stanje na Levantu su odgovorni Izraelci jer ne dozvoljavaju nastanak države Palestine prema dogovoru o dvije države na tom prostoru. Izabrani i nebeski narod žele okupirati tuđi teritorij, a sve to je posljedica mitomanije.

Srećko Radović

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal