Fekalije u Huzjanovoj ulici – tri stambene zgrade, desetak obiteljskih kuća, Lidl i Super Konzum – ne odvode se nikamo!

0
6138

Grad Zagreb rekonstruirao je kanalizacijski sustav u cijelom potezu Huzjanove ulice u zagrebačkim Gajnicama prije više od godinu i pol dana.

šaht ispumpavanja WhatsApp Image 2024-06-24 at 09.46.36 (6)

Međutim, zbog navodnog sudskog spora grada Zagreba s vlasnikom samouslužne autopraonice u Huzjanovoj ulici, kompletne fekalije u Huzjanovoj ulici – tri stambene zgrade sa cca. 250 stanova, desetak obiteljskih kuća, Lidl i Super Konzum – ne odvode se nikamo, odnosno pune rekonstruirani kanalizacijski sustav.

oko zgrade2 WhatsApp Image 2024-06-24 at 09.46.36 (5) WhatsApp Image 2024-06-24 at 09.46.33 (2) WhatsApp Image 2024-06-24 at 09.46.34

Nadležne službe ispumpavale su tu „septičku jamu“ redovito, no posljednjih 3-4 mjeseca ne radi se ništa.

Velikim oborinama kanalizacija se napunila do te mjere da su prije 7 dana fekalije počele izbijati iz šahtova zgrade Huzjanova 20 po travnatim površinama i nogostupima oko zgrade. Sve je kulminiralo u petak navečer obilnim izbijanjem fekalija na -2 i -1 etažama garaža zgrade, svim šahtovima i drugim otvorima odvodnje oborinskih voda sa nesnosnim smradom i ostatcima sadržaja fekalija oko cijele zgrade.

Hitne intervencije zagrebačke odvodnje došle su na teren nakon što su stanari Huzjanove 20 organiziranim pozivanjem u 22,30 doslovno primorali službe na intervenciju.

Ispražnjen je dio sustava, obećano je postavljanje pumpi koje bi odvodile fekalije iz sustava, ispiranje sustava te ispumpavanje ostalog dijela – međutim iz grada Zagreba i dalje nitko ne reagira.

Zgrade su prepune djece i starijih osoba, moraju se sanirati razasute fekalije oko zgrade koje doslovno izbijaju iz asfalta i zemlje, mora se ispumpati ostatak fekalija i primorati službe grada Zagreba na trajnu sanaciju kanalizacijske odvodnje u Huzjanovoj.

Isto tako i ne manje važno, ovaj incident predstavlja ogromni problem u zaštiti okoliša. Kao što svi znamo kanalizacijski sustavi moraju biti nepropusni, ispitani i moraju odvoditi oborinske vode i fekalije bez ikakvog istjecanja u okoliš prema pravilima EU koja smo prihvatili.

Dr. Sc  Ivan Mance predstavnik suvlasnik

Huzjanova 20

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal