Zašto AP štiti banke?

0
970
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
Ovako sam pisala 2022. godine…
Ako me pitate što je hrabrost i što znači imati želudac, onda je to bila sudska rasprava prije dva dana na Trgovačkom sudu gdje su se u sudnici sa mnom kao tužiteljem, u ulozi tuženika našla 4 notorna lažljivca. Tim lažljivcima je Država, ali i sud sklon (za sada). Država im je zaboravila naplatiti nekih 260.000.000 kn, jedan od njih posluje i živi u imovini koja je vlasništvo Hrvatske poštanske banke kojoj je još prije (2009) njegova tvrtka ostala dužna 160.000.000 kn. I HBORu naravno. Nije im dosta što su Državu opelješili za najmanje 260.000.000 kn koje plaćamo mi, ja, naša djeca, unučad i mnogi drugi, već pljačkaju i teško stečenu privatnu imovinu.
Najjača izjava koju sam toga dana čula, valjda jer nisu dovoljno istrenirali laganje je: “Znate mi smo dali tvrtki XY avans od 860.000 kn, oni nekoliko godina nisu isporučili robu, pa smo prebili taj avans. I to su prebili mojom imovinom koju nisu platili. Vlasnica tvrtke “koja je primila avans koji nije morala vratiti” (podsjećam 860.000,00 kn) ne sjeća se je li uplaćen na račun njene tvrtke.
Meni da netko uplati 860.000 kn ja ne bih zaboravila sigurno. Najjače je da je direktor treće tvrtke “kralj lopova” koji sam sebi oprašta desetke milijuna kn lažnim ugovorima, posvjedočio da su sve to uredno proknjižile “njegove ženske knjigovotkinje” kojih nema, jer su mu tvrtke od 2009 godine bez zaposlenih i u trajnoj blokadi.
E neće proći!
Ovaj sud ću isto dobiti, kao i sve do sada, a na kraju priče vidjet ćemo tko će se zadnji smijati.
Znaju li da ja znam gdje je završio taj famozni avans?
Zanimljivo, opet je rasprava sa istim lažljivcima samo u drugim ulogama. U međuvremenu su nekretnine iz stečaja upisane na direktoricu te iste tvrtke….ovako to izgleda 2024. godine.
Ovako sam pisala 2015. godine…
Republika Hrvatska odgovara za štetu koju počine suci svojim neurednim postupanjem u sudskim predmetima, nepostivanjem zakona i zlorabom svoje moći. Jučer je bila treća po redu sudska rasprava protiv RH. Kaže sudac koji sudi u postupku, a DORH se suglasio, da su suci u Općinskom sudu u Dugom Selu, u najmanju ruku načinili popriličan nered! Ako je zabranjena rasprodaja društvene imovine, sastavljanje sudskog sporazuma s neovlaštenom osobom, krivotvoreno sudsko rješenje, rjesenja bez prava žalbe, izmišljena z.k. čestica, vodjenje dva z.k. uloska za istu nekretninu u isto vrijeme, zamjena sudskih rješenja u spisu bez znanja stranaka, nepostupanje po zalbi u predmetu punih 14 godina, vođenje postupka s mrtvom osobom NERED, pitam se, koja spremačica je u stanju to pospremiti…
SVAKOGA DANA AFERA JEDNA
HBOR se u svibnju 2022 godine zadužio za 200 milijuna eur sa svrhom sanacije odvodnje otpadnih voda, a veći dio Hrvatske je i ove godine potopljen jer otpadne vode nemaju gdje otjecati, svi odvodni kanali su onečišćeni
U listopadu 2022 HBOR se zadužio za još 200 milijuna EUR, ovaj put za obnovu i sanaciju od potresa, iako su premijer i mediji prenijeli da će se objekti razrušeni od potresa obnoviti iz Europskog fonda solidarnosti u kojem navodno čući 300 milijuna EUR bespovratnih sredstava, koja nisu povučena iz toga Fonda
Na kraju, prema izvješću iz HBORa za 2022 godinu oko 92% financijske imovine su plasmani bankama u Hrvatskoj uz kamatu od 0,28 %. Banke dobiju jeftin novac od HBORa uz samo 0,28% kamatu, a onda plasiraju kredite građanima (HBORov ili NAŠ novac) uz kamatu od minimalno 4,6 pa sve do 12%.
I onda se pitate zašto AP štiti banke? Pa zato jer ih Država izravno preko HBORa financira i od njih živi.
Ima li uopće promjena za svih ovoh godina u RH?
Nada Landeka
HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal