AI pretvara WiFi usmjerivače u kamere koje mogu vidjeti kroz zidove

0
6733

AI pretvara WiFi usmjerivače u kamere koji mogu vidjeti kroz zidove .
WiFi Vizija :

Za razliku od kamere koja radi na principima svjetla i vidljivosti , ova inovacija šalje WiFi signal male snage kroz zid kako bi detektirala sve što se nalazi u prostoriji s druge strane . Poput sonara/ radarskog signala koji se odbija od statičnih objekata kako bi otkrio kretanje .

DensePose  je sistem za mapiranje svih piksela na površini ljudskog tijela na fotografiji , razvio je i koristio tim istraživača u Facebookovom AI laboratoriju i tim sa sjedištem u Londonu .
Ono što DensePose čini moćnim je njegova sposobnost identifikacije mnoštva ključnih točaka i područja u ljudskom tijelu , kao što su zglobovi i dijelovi tijela poput ruku , glave i torza . To omogućava umjetnoj inteligenciji da opiše pozu osobe .

WI-FI signali obično su prenosnici informacija između odašiljača i prijamnika .
No , WI-FI također može proširiti osjetila , omogućavajući da se pokretni objekti vide kroz zidove i iza zatvorenih vrata . Konkretno , takvi signali se mogu koristiti za prepoznavanje broja ljudi u zatvorenoj prostoriji i njihove relativne lokacije .

Također je moguće identificirati jednostavne geste napravljene iza zida i kombinirati slijed gesti radi prenošenja poruke bežičnom prijamniku bez nošenja bilo kakvog uređaja za odašiljanje .

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal