HOP

Uređaj koji vam omogućuje da komunicirate sa strojevima i ljudima samo svojim mislima

Arnav Kapur, indijski student na MIT-u, razvio je AlterEgo, uređaj koji vam omogućuje da komunicirate sa strojevima i ljudima samo svojim mislima

Ukratko, ovaj uređaj koristi umjetnu inteligenciju za “čitanje” korisnikovih misli. Omogućuje vam komunikaciju sa strojevima, AI pomoćnicima, pa čak i drugim ljudima jednostavnim internim artikuliranjem riječi.
Zamislite da možete naručiti svoju omiljenu pizzu ili pitati za upute bez otvaranja usta. Komunikacija se odvija na potpuno privatan i unutarnji način, zahvaljujući korištenju koštane vodljivosti.

U videu koji je kružio webom, Arnav koristi AlterEgo da odgovori na pitanja bez da kaže ijednu riječ. Ispitivač mu, vidno iznenađen, kaže: “Imaš cijeli internet u glavi.” I na neki način je u pravu.
Nemojte misliti da je AlterEgo samo gadget za lijene ili za one koji žele zadiviti svoje prijatelje na sljedećem tulumu. Osim naizgled futurističkih značajki, pravi cilj ovog projekta je plemenit. Kreiran je kako bi pomogao onima koji imaju poteškoća u komunikaciji, posebice osobama s bolestima kao što su amiotrofična lateralna skleroza i multipla skleroza.
Ovaj bi uređaj doista mogao promijeniti živote mnogih ljudi, nudeći im novi način izražavanja i povezivanja sa svijetom.

Naravno u ljudskoj prirodi je i kontrola uma, tako da ne znamo kuda nas sve to vodi…

 

HOP