Ako Biden nije dovoljno dobrog zdravlja da traži reizbor, nije dovoljno dobrog zdravlja niti da ostane predsjednik još šest mjeseci!?

0
3

Biden se predao pred rastućim pritiskom svoje stranke i svojih donatora, te najavio očekivano povlačenje iz utrke za drugi mandat u Bijeloj kući. Ubitačna je bila prva televizijska debata protiv Donalda Trumpa, koju su neki prvi put u povijesti htjeli organizirati prije konvencija dviju stranaka. Očito predosjećajući debakl, tako da je bilo vremena da se kandidat promijeni u utrci.

Za objavu tako ozbiljne odluke očekivali bismo govor naciji ili snimljeni video, no umjesto toga korak unazad najavljen je pismom koje je potpisao Biden i objavljeno na X, čija je autentičnost s obzirom na okolnosti razumna sumnjati. Način rada prstom.

Detalj koji nije manji: u potpisanom pismu nalazimo zahvalu i zahvalnost zamjenici Kamali Harris, ali ne i podršku. Umjesto toga, potvrda stiže sat vremena kasnije, ponovno u objavi na X, ali ovaj put nepotpisana. Zašto?

Clintonovi i Soros već su izrazili podršku Kamali, dok ju Obama nije niti spomenuo u svojoj izjavi. Sada ćemo svjedočiti ili “otvorenoj” ali kontroliranoj konvenciji, vidjet ćemo u kojem smjeru, ili krvavom unutarnjem obračunu (AOC evocira unutarnji puč).

Velika laž
Ali neke stvari u ovom trenutku treba vrlo jasno reći. Bidenovo prisilno povlačenje potvrda je da je ono čemu smo svjedočili posljednjih godina vjerojatno najveća operacija dezinformiranja po trajanju i težini, najveća politička prevara u američkoj povijesti (koju odmah prati Russiagate, koju provode isti identični akteri).
Svi su znali. Godinama su demokrati i glavni mediji, sa svojim porobljenim provjerivačima činjenica i razotkrivačima, besramno lagali, sve do prije nekoliko dana, o stvarnom zdravstvenom stanju predsjednika Bidena, osiguravajući da je “oštar kao štap” i optužujući svoje protivnike političare i nesvrstanih komentatora, i svih onih koji su se usudili posumnjati ili ismijavati snimke njegove amnezije, širenja dezinformacija, ako ne i služenja Rusiji, a naprotiv, sami su širili dezinformacije.

Predizbori-prevara
Sada ostaju dva pitanja velika kao stijene. Prvo, treći uzastopni krug predizbora Demokratske stranke nije bio istinski otvoren i natjecateljski, već prijevara protiv samih demokratskih birača, koji su bili učinkovito spriječeni u odabiru predsjedničkog kandidata.

Osam godina demokrati i njima prijateljski nastrojeni mediji viču “prijetnja demokraciji”, a sada su upravo natjerali aktualnog predsjednika da se povuče iz utrke za reizbor unatoč tome što su ga deseci milijuna birača izabrali za svog kandidata. Bilo bi dovoljno da se prije predizbora postavi pitanje svima poznatih predsjednikovih stvarnih uvjeta, da se on tada povuče i slavi prave predizbore. Ali ne, prijevara se morala nastaviti do kraja. Evo ih, “branitelja demokracije”.

Tko je glavni?
Drugo, ako Biden nije dovoljno dobrog zdravlja da traži reizbor, nije dovoljno dobrog zdravlja da ostane predsjednik još šest mjeseci. Kakav će kredibilitet vrhovni zapovjednik imati od sada nadalje u očima američkih saveznika i neprijatelja?

Ali pitanje koje najviše uznemiruje je: tko je zapovijedao? Tko je doista vodio Ameriku posljednjih godina? Kad već govorimo o “prijetnji demokraciji”, sumnje da su drugi manevrirali iza kulisa bez ikakvog legitimiteta i odgovornosti svakako se ne mogu odbaciti kao teorija zavjere. Pitanje koje je trebalo biti u vrhu briga medija i promatrača.

Tko god je izveo ovu prijevaru, preuzeo je ogromnu odgovornost, onu da je potkopao kredibilitet vodstva najmoćnije nacije u slobodnom svijetu u očima neprijatelja i saveznika.

Sada će se pričati o plemenitoj gesti velikog državnika, ali Biden nije ništa izabrao, bio je prisiljen povući se. I nije to zbog njegovog kognitivnog pada, koji je svima bio poznat već godinama, nogirali su ga samo zato što su otkriveni, primijetila je to američka (i ne samo) javnost; samo zato što je sada neporeciv i što se srušio u anketama. Inače bi nastavili s lažima kao što su radili svih ovih godina. Ovo se mora imati na umu.

I kao što su neki primijetili, objava je uslijedila tek nakon što su (do sada) propali pokušaji zatvaranja, pa čak i atentata na Trumpa.

Nikada nijedna zapadna vladajuća stranka nije pala tako nisko, demokrati su ignorirali svako demokratsko pravilo, čak i unutar sebe, kako bi pobijedili Trumpa. I nikada do sada zapadni mediji nisu ponudili zataškavanje takve obmane, nikada nisu tako očito zakazali u svojoj misiji informiranja javnosti. Prenijeli su istu sliku vodstva Sjedinjenih Država kao i staro i istrošeno vodstvo umirućeg Sovjetskog Saveza, prisiljeno skrivati stvarno zdravstveno stanje svojih vođa.

Utjecaj na kampanju
Sada očito ulazimo u neistražen teritorij, ali nećemo sve poništiti. Biden je bio nepopularan ne samo zato što više nije bio lucidan – i mnogo prije nego što je njegov kognitivni pad bio vidljiv na TV-u uživo. Bio je nepopularan zbog svoje katastrofalne politike.

Kamala Harris – pod pretpostavkom da se stranka na kraju odluči usredotočiti na nju – ne dolazi niotkuda, ona je potpredsjednica Bidenove administracije, također odgovorna za sve te politike. I suučesnik u zataškavanju, jer je također prešutila da Joe Biden nije u stanju obavljati dužnosti svojeg ureda.

Ali budite oprezni, povlačenje će odmah utjecati na narativ kampanje. Prije svega, već su postigli rezultat da pokušaj atentata na Trumpa nestane s naslovnica.

Već u ovim satima, uz suučesništvo uobičajenih medija, nezgodnu stvarnost nasljeđivanja defenestracijom skrivaju iza raskošnih hvalospjeva Bidenu za njegov “izbor”, nakon tjedana u kojima su ga definirali kao neodgovornog i glupog, a prebacuju pitanje starosti na Trumpa.

Nadalje, krenut će svetište Harrisove u svim svjetskim mainstream medijima i pojavit će se ankete koje će je odjednom učiniti konkurentnom. CNN već izvješćuje da njegova “anketa” pokazuje “tijesnu utrku i nema jasnih predvodnika”. Moramo također uzeti u obzir da su posljednje ankete, one nakon TV debate, vjerojatno bile uvjetovane potrebom liberalnih medija da izvrše pritisak na Bidena kako bi ga naveli na povlačenje.

Ne zaboravljajući nepoznati čimbenik kombinacije glasova putem pošte i neregularnih imigranata u ključnim državama. Ukratko, igra nije ni izdaleka gotova.

Izvor Nicola Porro

HOP