HOP

Tijelo umire, ali duhovno kvantno polje se nastavlja

Još jedna potvrda da je svijest temeljna paradigma.
Materijalizam se sve više javlja kao znanstvena religija.
Stephan A. Schwartz

Neki međunarodni fizičari uvjereni su da naš duh ima kvantno stanje i da je dualizam između tijela i duše jednako stvaran kao i “valno-čestični dualizam” (također nazvan “valno-čestični dualizam”) najmanjih čestica.

Doktor James G. iz San Francisca, bivši suradnik njemačke tvrtke Max-Planck iz Frankfurta, izvijestio je sljedeću nevjerojatnu priču:

“Studirao sam ne samo u SAD-u, već sam nekoliko semestara studirao i kemiju u Londonu. Kad sam stigao u Englesku, sveučilišni hostel je bio pun, pa sam svoje ime dodao na listu čekanja. Ubrzo kasnije primio sam radosnu vijest da je soba postala slobodna. Nedugo nakon useljenja, probudio sam se jedne noći i u sumraku sam mogao vidjeti mladića kovrčave crne kose. Bio sam prestravljen i rekao navodnom susjedu da je pogrešio sobu. Jednostavno je plakao i gledao me s ogromnom tugom u očima.

Kad sam upalio svjetlo, ukazanje je nestalo. Budući da sam bio sto posto siguran da to nije bio san, sljedeće sam jutro direktoru fakulteta ispričao čudan susret. Dao sam joj točan opis mladića. Odjednom je problijedila. Pogledao je u arhivu i pokazao mi fotografiju. Odmah sam prepoznala mladića koji je prethodne noći došao u moju sobu.
Kad sam je pitao tko je to, drhtavim je glasom odgovorila da je to prethodni stanar. Zatim je dodao da je moja soba ispražnjena jer si je nedugo prije toga oduzeo život. “Autor nikada ne bi dokumentirao priču da “James” nije bio potpuno pouzdana osoba vrijedna povjerenja.”
Podatke sam također prenio u duhovno kvantno polje, da kažem da kad umrem , neću izgubiti ovu informaciju, ovu svijest. Tijelo umire, ali duhovno kvantno polje se nastavlja. Na ovaj način ja sam besmrtan.”

Doktor Christian Hellweg također vjeruje da duh ima kvantno stanje.
Tijekom studija fizike i medicine godinama je istraživao funkcije mozga na Institutu za fizikalnu biokemiju Max Planck. Pokazao je da se informacije u središnjem živčanom sustavu mogu kodirati u fazama. Posljednjih godina posvetio je svoj život proučavanju pitanja tijela i duše te je proveo istraživanje nematerijalnih percepcija i halucinacija. Posebno ga zanima zujanje/zujanje u ušima, nematerijalna percepcija osjetila sluha. Kao rezultat toga, specijalizirao je i terapiju. Svoju tezu sažima na sljedeći način:

“Naše misli, naša volja, naša svijest i naši osjećaji pokazuju svojstva koja bi se mogla definirati kao duhovna svojstva… Nikakva izravna interakcija s poznatim temeljnim silama prirodnih znanosti, kao što su gravitacija, elektromagnetske sile, itd… ne može se otkriti u duhovnom. S druge strane, međutim, ta duhovna svojstva točno odgovaraju karakteristikama koje razlikuju krajnje zagonetne i čudesne fenomene kvantnog svijeta.
Kvantni svijet, u ovom slučaju, odnosi se na ono područje našeg svijeta koje nije samo činjenično; drugim riječima, područje mogućnosti, područje neizvjesnosti, gdje „znamo što“, ali ne znamo točno kada i kako. Na temelju konteksta tradicionalne fizike, može se zaključiti, po potrebi, da ovo područje doista mora postojati u stvarnosti.”

Američki fizičar John Archibald Wheeler pogađa sličan živac, “mnogi su se znanstvenici nadali… da je svijet, u nekom smislu, tradicionalan – ili jednostavno lišen zanimljivosti poput velikih objekata koji se nalaze na istom mjestu u isto vrijeme. Ali te su se nade raspršile nakon niza novih eksperimenata.”

Trenutno postoje sveučilišne istraživačke grupe koje analiziraju interakciju između svijesti i materije. Jedan od vodećih istraživača u ovom području je fizičar profesor Robert Jahn sa Sveučilišta Princeton u New Jerseyu.

On tvrdi da ako se učinci i informacije mogu razmjenjivati u oba smjera između ljudske svijesti i fizičkog okoliša, tada se mora pretpostaviti i rezonancija ili “potencijalna molekularna veza” i za svijest. Ukratko: prema ovoj teoriji, svijesti bi također trebalo priznati da ima poznata kvantna svojstva. Po njegovom mišljenju ne bi imalo smisla pripisivati pojmove kao što su informacija ili rezonancija fizičkom svijetu ili duhovnoj svijesti ili odvajati fizičke učinke od duhovnih učinaka.

Kvantni fizičar David Bohm, student i prijatelj Alberta Einsteina, iznio je slične tvrdnje.

Njegov sažetak: “Rezultati suvremenih prirodnih znanosti imaju smisla samo ako pretpostavimo jedinstvenu transcendentnu unutarnju stvarnost koja se temelji na svim vanjskim podacima i činjenicama. Prava dubina ljudske svijesti jedna je od ovih.”

 

Nuklearni fizičar i molekularni biolog Jeremy Hayward sa Sveučilišta u Cambridgeu ne krije svoja uvjerenja: “Mnogi znanstvenici koji su dio znanstvenog mainstreama više se ne boje otvoreno izjaviti da bi svijest mogla, osim prostora, vremena, materije, biti temeljni element svijeta – vjerojatno mnogo temeljniji od prostora i vremena.

Možda bi bila pogreška odvojiti duh od prirode.”

Čak se postavlja pitanje treba li materiju smatrati temeljnim elementom svemira.

 

HOP