Bugarski parlament izglasao: ‘Zabranjuje promicanje i poticanje ideja vezanih uz seksualnu orijentaciju ili određivanje spolnog identiteta osim biološkog

0
8

Službenim najavom, Sveti sinod bugarske pravoslavne crkve je objavljen nakon usvajanja Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o predškolskom i školskom obrazovanju. Jučer, nakon gotovo tri sata rasprave, Parlament je usvojio promjenu Zakona o predškolskom i školskom obrazovanju predloženog “renesansom”.

Njime se na bilo koji način zabranjuje promicanje i poticanje na bilo koji način izravno ili neizravno ideja ili stajališta vezanih uz nedjelovacionalnu seksualnu orijentaciju ili određivanje spolnog identiteta osim biološkog.

Sveti sinod Bugarske pravoslavne crkve – Bugarska Patriarhija izražava zahvalnost za dogovor općenito značajnih vrijednosti za bugarsko društvo, kao što su obrazovanje, obrazovanje i zaštita djece Bugarske”, navodi se u poruci.

“Zadovoljni smo zakonskom zabranom u sustavu predškolskog i školskog obrazovanja akcija vezanih uz provedbu propagande, promocije ili poticanja na bilo koji način, izravno ili neizravno, ideja i stajališta vezanih uz netransparentnu seksualnu orijentaciju i/ili određivanje spola identiteta osim biološkog”, pišu više iz Svetog sinoda.

“Sveti sinod Bugarske pravoslavne crkve – Bugarska patrijarhija štiti dosljedno stajalište o pitanju koncepta “spol”, “brak”, “obitelj”, kao i potrebe za duhovno-moralnim obrazovanjem, obrazovanjem i zaštitom djece, na temelju kojeg je učenje Kristove crkve čovjeka kao najveće Božje Božje.

Posljednjih godina bilo je mnogo prilika Svetog Sina da se prisjeća svog stajališta da postoji samo jedan spol u kršćanstvu, kao i da su brak i obitelj, koje se razumiju kao blagoslovljen od strane Boga zajedništva između muškarca i žene, stoljećima iznutra za kršćanstvo. U središtu bilo kojeg pozitivnog prava, potrebno je stajati prirodno ljudsko pravo, koje se temelji na božanskom desnom setu u prirodi stvaranja od strane svog Stvoritelja”.

“Bugarska pravoslavna crkva kao brižna majka za bugarski narod dijeli zabrinutost i zabrinutost mnogih roditelja i pedagoga modernih problema obrazovanja djece u n

društvu.

Vjerujemo kako će skup biti  početak  jedinstva između političkih snaga na zatvaranju sustava predškolskog i školskog obrazovanja ideologija, u suprotnosti s kršćanskim moralom i zdravom ljudskom razumu, pronaći njegov nastavak u drugim zakonodavnim inicijativama koristan za obrazovanje i obrazovanje djece – budućnost Bugarske”, navodi se iz Svetog sinoda.

HOP