HOP

Kvantna fizika u medicini – jedenje i disanje u biti služe za izvlačenje energije iz hrane i zraka

Jedan od najčešćih osjećaja kada smo bolesni je osjećaj slabosti, nedostatka energije. No, gotovo nikad ne vodimo računa o “energetskoj” strani našeg tijela.

Medicina je uvijek bila usmjerena na biološku i kemijsku stranu života i upravo u tom području kreće u traženje rješenja, tipično kemijskim supstancama. Bile one prirodne ili sintetičke.

Ipak, fizika nas uči da su materija i energija dvije strane iste medalje. Bez energije ne bi bilo života. Bez struje naš živčani sustav ne bi mogao funkcionirati. Uostalom, jedenje i disanje u biti služe za izvlačenje energije iz hrane i zraka.

Pa zašto se ne bismo zapitali ne bi li određene bolesti također mogle biti uzrokovane kvarovima u načinu na koji upravljamo energijom? Zašto ne razmisliti o razvoju instrumenata sposobnih za mjerenje naših elektromagnetskih polja i možda čak i interakciju kako bi ih vratili u ravnotežu?

Upravo se time bavi kvantna medicina. Nova grana medicine koja se bavi proučavanjem zdravlja s biofizičkog gledišta. Sama nuklearna magnetska rezonancija primjer je primjene kvantnih znanosti u medicini.

Ako s dijagnostičkog gledišta već postoje rješenja, što postoji s terapijskog? Možda već imamo više resursa na raspolaganju nego što možemo vjerovati. Jedina prepreka mogla bi biti čisto mentalna: kvantna fizika se ne poučava ni na jednom medicinskom tečaju i stoga se samo nekoliko liječnika osjeća spremnim istraživati i primijeniti ova inovativna rješenja.

Zdravstveni laboratorij: Terapije kvantne medicine kod prof. Spaggiarija

Profesor Piergiorgio Spaggiari, fizičar i liječnik, bivši sveučilišni profesor i istraživač na CNR-u, kao i bivši generalni direktor važnih bolničkih kompanija u regiji Lombardija (Gaetano Pini Orthopedic Institute of Milan, Valtellina Val Chiavenna Hospital Company, Hospital Company of Province of Lodi, Company Hospital of Cremona) predstavit će  najnovije dijagnostičke i kurativne inovacije za sve bolesti kroz fiziku i kvantnu medicinu.

U svjetlu novih znanstvenih otkrića, vrijeme je za povezivanje svih medicinskih spoznaja. Na primjer, zašto ne koristiti frekvencije u sinergiji s lijekovima? Ako se koristi droga, ona mora brzo otići, tamo gdje treba. A elektromagnetska polja su ta koja nam to donose.

U bolnicama kojima je profesor Piergiorgio Spaggiari imao čast da upravlja, uvedene su nove tehnike i nova sofisticirana dijagnostička i terapijska sredstva temeljena na fizici i kvantnoj medicini, koja su omogućila liječenje osobe kao cjeline, bez pravljenja razlika uključujući fizičku, emocionalni, mentalni i društveni aspekti.

-‘Morelli-Sondalo’ je proglašena “najboljom talijanskom bolnicom” na ljestvici
novine Sole-24 Ore, također izvješćuju agencije i druga tiskovna tijela, uključujući a
opsežna reportaža u mjesečniku Capital, s mojom fotografijom na naslovnici. U kolovozu 2001 pozvan sam u Kinu, gdje sam održao niz prezentacija i ključnih predavanja:
najvažnija bolnica u Šangaju, ili jedna od najvećih u Kini, ‘Prva
Narodna bolnica’, imenovao me među svojim djelatnicima ‘počasnim profesorom’
Predizbori. Slično tome, u listopadu 2007. dok je bio generalni direktor u Lodiju, Spaggiari je nagrađen
Počasna diploma Sveučilišta u Odesi: zbog svog istraživanja,eksperimenti i rezultati u korištenju ultraslabih elektromagnetskih polja za terapiju nekih patologija. Ovdje treba napomenuti da su počasne diplome dodijeljene sa Sveučilišta u Odesi u stoljeću od njegova osnutka bilo je ukupno 14,
ovo zadnje je moje.

Ja sam jedini Talijan, a sedam prethodnih je uzelo, nakon priznanja Odese, također Nobelove nagrade za medicinu. U
Italija, 2009. predsjednik Republike odlučio mi je dodijeliti titulu Zapovjednik Republike za osobite zasluge u zdravstvu.

Moja ne kratka karijera generalnog direktora, koja je modernizirala sve strukture
bolnice koje su mu bile povjerene, završile su 31. prosinca 2010., sukladno
kriterij uveden od nule, posebno u regiji Lombardija, koja sada postavlja dob na 66
vlastitu dobnu granicu za ponovno potvrđivanje generalnih direktorata. Stoga od 1. siječnja 2011
Commendator Profesor Piergiorio Spaggiari obavlja slobodne profesionalne aktivnosti kao
Liječnik, istraživač i savjetnik u ministarstvima i drugim zdravstvenim tijelima.- napisao je o svome radu ukratko.
U isto vrijeme, upravljajući sektorom koji se bavio zagađenjem gradova, Spaggiari
piše pod pseudonimom članke i eseje određenog intenziteta na teme
ekološki/ekološki, o kojima se raspravljalo na raznim tribinama, raspravama, kongresima – također političari – za koje se 1970-ih i 1975-ih počelo jako zanimati. Posebno za grad poput Milana, gdje je razina zagađenja već bila visoka.
1978. Objavivši obilnu masu članaka u raznim novinama primljen je kao publicist u Novinarsko društvo. Godine 1980. zamoljen je da se kandidira za DC-a, upravo u Milanu, i na čuđenje političkih ‘profesionalaca’, biran je i imenovan za općinskog vijećnika na kojoj dužnosti ostaje do 1993. godine, napušta Philips kako bi se pridružio CNR-u – Nacionalnom vijeću
Istraživanja, posebno u Institutu za napredne biomedicinske tehnologije.
Specijalizirao je  sportsku medicinu, odnosno ortopediju, traumatologiju, kardiologiju.

Nakon što je trajanje uzastopnih četverogodišnjih mandata završilo ili čak bude prekoračeno, obično na CNR, Spaggiari je predlagan na popisu generalnih direktora regije Lombardija, kolrezultiralo je to imenovanjem generalnog direktora prestižnog Ortopedskog instituta ‘Gaetano Pini’, vrh
referenca za svu talijansku ortopediju i traumatologiju.

Nakon  novog mandata i četverogodišnjeg  razdoblja u CNR-u, a potom povratak u Glavnu upravu, prvo na 5 godina (1998.-2003.) u’Morelli’ iz Sondala, zatim dobiva  odgovornost upravljanja  svih bolnica u Valtellini (Sondrio, Sondalo, Morbegno) i Val Chiavenna; zatim 3 godine u Lodiju, i na kraju aktivnost završava kao Generalni direktor 3 godine u Cremoni. Trenutno se posvećuje slobodnim aktivnostima kao profesionalac i kao multispecijalizirani liječnik , znanstvenik i savjetnik  širokog raspona koliko mu dopušta veliko i opsežno biofizičko-elektroničko iskustvo.

HOP