Ukrajinski napad na Rusiju potiče ruski odgovor prema graničnim područjima EU

0
3

UKRAJINA 🇺🇦

Namjera Kijeva-NATO-a  je da udari još dublje u Rusiju onim što je ostalo od zapadnog arsenala natjerat će Rusiju da napadne ukrajinska pozadinska područja u Europi, kao odgovor…
I dobro znajući da bi to moglo dovesti do općeg sukoba, aktivno se priprema za ovaj scenarij: nakon dugo vremena, zapravo od vremena dekreta o mobilizaciji i rata u Gruziji, kratkovalni signal lansiran iz vojne postaje pozvao je West UVB-76, za koji mnogi stručnjaci vjeruju da bi mogao biti dio ruskog sustava nuklearnog upozorenja.
Nadalje (kao što je već poznato) Moskva preispituje svoje protokole o atomskom sukobu koji je Rusija zamislila samo kao ekstremni odgovor na napad te intenzivno obučava ljude u sektoru nuklearnog odgovora i preraspoređuje strateške raketne sustave Burevestnik na Krimu i drugdje.

To nisu “normalne” interkontinentalne balističke rakete, već krstarice na nuklearni pogon koje lete na vrlo niskim visinama i imaju domet od blizu 50.000 kilometara.

Ovi uređaji mogu lako izbjeći radarske mreže i napasti s potpuno neočekivanih pozicija. Podrazumijeva se da Zapad nema ništa slično i da je ovo izravna poruka Washingtonu: neće samo Europa plaćati posljedice terorizma na ruskom teritoriju.

Sve se to događa pred našom kožom, mimo znanja većine građana koji se svakodnevno hrane ratnim deponijima bez ikakve vrijednosti unutar narativa koji je sada izgubio smisao za svoje granice.

Htjelo bi se, primjerice, natjerati ljude da su eksplozije u tvornicama oružja u Njemačkoj, Poljskoj ili Rumunjskoj posljedica rekordnih vrućina, nešto apsurdno u apsolutnom smislu, ali još više jer je ljeto bilo vruće na području Mediterana, umjesto toga bilo je prilično cool u kontinentalnoj Europi.

Štoviše, u biti se taji da je Rusija sada najveći opskrbljivač plinom Europi, nakon tolike retorike o sankcijama.

No, naravno, govorimo o plinu po cijenama koje su jako daleko od onih iz prošlosti. I to nije nešto što možemo priuštiti da dugo plaćamo.

Mauro Bertame

 

HOP