HOP

Isus: “I neka mrtvaci sahranjuju mrtve sve dok se zemlja ne zadavi vlastitim gorkim plodovima.”

“Jednog dana s proljeća stajaše Isus na jeruzalemskoj tržnici govoreći mnoštvu o kraljevstvu nebeskom. Optuži farizeje da podmeću zamke i kopaju vučje jame onima koji za tim kraljevstvom žude. U svjetini je bilo onih koji uzeše farizeje u zaštitu spremni dići ruku na Isusa. Ali on im se skloni s puta. “Moj trenutak još nije došao. Mnogo toga još imam reći i mnogo učiniti.”

Tada mu se obrati Juda Iskariotski: “Gle, neizmjerna su kraljevstva ovog svijeta i gle, nadjačati će Rimljane gradovi Davidovi i Salamonovi. Budeš li ti kralj Židova, staćemo uz tebe s mačem i štitom i savladati neprijatelja.”

Kad to ču, Isus mu reče: “Prođi me se Sotono. Misliš li da sam došao iz iskona da bih vladao ovim mravinjakom na jedan dan? Kraljevstvo moje nije od ovog svijeta, niti je moj stolac izgrađen na lubanjama tvojih praotaca. Previše je crva što gmižu oko mojih nogu i ja im neću izlaziti na megdan. Sit sam gmazova koji me drže za kukavicu jer ne želim hodati njihovim bedemima i zastraženim kulama.

NE ŽELIM mijenjati slijed zakona. Ludošću gospodarili neću.

Neka se NEznanje namnoži dok mu izdanci ne prisjednu! Neka slijepac povede slijepog u zamku! I neka mrtvaci sahranjuju mrtve sve dok se zemlja ne zadavi vlastitim gorkim plodovima.”

Srećko Sladoljev

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal