Švedska daje 34 tisuće dolara imigrantima da napuste državu

0
1

Švedska počinje neočekivani politički preokret po pitanju imigracije.

Protuimigrantske stranke postigle su neviđene uspjehe posljednjih mjeseci, zbog evidentnog umora dijela građana, zasićenih invazijom  imigranata iz zemalja tzv. “trećeg svijeta”, čak i više nego nezaustavljivom Švedska  smanjuje broj imigranata.

Mnogi  glasači ne samo da žele zaustaviti imigraciju, već i poslati kući sve imigrante koji su stigli u posljednjih četrdeset godina.

Čak i ako se ovaj cilj čini nemogućim, očito postoji netko u Skandinaviji tko je vrlo odlučan barem pokrenuti taj proces…

Švedska uspijeva obuzdati useljavanje

U Švedskoj je Državna agencija za statistiku otkrila kako se u kolovozu 2024. broj imigranata koji borave u zemlji smanjio za 5700 jedinica, pokazujući da se ukupni broj stranaca lagano smanjio: fenomen koji će se nastaviti, također i zato što su zahtjevi za azil  u  povijesnom padu.

Oni koji napuštaju skandinavsku zemlju uglavnom su imigranti iz Sirije, Somalije i Iraka, što pokazuje da te zemlje nisu toliko “opasne” kako nevladine organizacije prikazuju. Razlozi za ovaj lagani pad nisu jasni, no na to je svakako utjecao uspjeh Švedskih demokrata na izborima 2022. koji podupiru vladu izvana u zamjenu za strože zakone o imigraciji i čini se da ova politika daje rezultate.

Očito je za Švedske demokrate ovo tek početak, s obzirom na to da je put koji treba prijeći za povratak svih imigranata koji borave u Švedskoj vrlo dug : u tom smislu trenutna vladajuća stranka predložila je ponuditi do 34 tisuće dolara za imigrante da napuste zemlju i započnu novi život u mjestima porijekla.

Ovaj bi plan trebao stupiti na snagu 2026. godine. Iako metode djelovanja još nisu jasne, to je poruka DS-a da zaštiti svoje birače.

HOP