VISOKA TEHNOLOGIJA ZA 3D PROTEZE NA PACIJENTIMA

0
15

VISOKA TEHNOLOGIJA ZA 3D PROTEZE NA PACIJENTIMA

Visokotehnološka i složena kirurška operacija uspješno je izvedena jučer u bolnici San Filippo Neri u Rimu u suradnji između Maksilofacijalne kirurgije UOC ASL Roma 1 pod vodstvom dr. Domenica Scopellitija i Maksilofacijalne kirurgije UOC Sveučilišta u Udinama pod vodstvom Prof. Massimo Robiony, kirurški i anestezijski tim sastavljen od dr. Paola Arangia, prof. Robionyja, zajedno s liječnicima Tommasinom Scalise, Alessia Cipriani, Maria Rosaria Calvello, medicinskim sestrama Danielom Ursino, Sara De Santis i Giuseppeom Miarelliom, izveli su operaciju na armenskom pacijentu, žrtvi ratnog sukoba, koji boluje od ankiloze desnog temporomandibularnog zgloba, potpuna rekonstrukcija s protezom od titana i polietilena, dizajnirana i izrađena posebno za pacijenta uz pomoć visoke tehnologije 3D printanja.

„Virtualna sinergija koju smo uspjeli postići sa Sveučilištem u Udinama omogućila nam je da iskoristimo njihove visoke tehnološke vještine kako bismo dobili protezu za temporomandibularni zglob najnovije generacije koja je omogućila našem pacijentu da može ponovno otvoriti usta i nastaviti s pokretima potrebnim za žvakanje i artikulaciju riječi ispravno.

Tu je i ljudski aspekt koji nam je, kroz ZAKLADU SMILE HOUSE ETS i ugovore s regijom Lazio i ASL Roma 1, omogućio da budemo od pomoći ovom pacijentu koji je nekoliko godina patio od ove izuzetno patološke stanje onesposobljavanje. Sretni smo i ponosni što možemo podijeliti ovaj izvanredan rezultat sa svim osobljem operacijskih dvorana i bolničkih odjela San Filippo Neri,” komentirao je dr. Domenico Scopelliti, voditelj maksilofacijalne kirurgije ASL-a.

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal