Španjolska studija povezala cjepiva i srčani udar

0
2254

OPASNO  CJEPIVO
Bez ikakve pompe prošlog je tjedna u Elsevierovom međunarodnom časopisu pod naslovom Vaccine objavljena španjolska studija koja ispituje srednjoročne ishode (nekoliko mjeseci) pacijenata hospitaliziranih zbog infarkta miokarda u odnosu na njihovu virusnu serologiju i status cijepljenja.

Rezultati jasno pokazuju kako su pacijenti sa srčanim udarom prethodno cijepljeni protiv Covida “i” prethodno zaraženi virusom izloženi većem riziku od ozbiljnih i kobnih komplikacija srčanog udara, kao što su teško zatajenje srca i kardiogeni šok. Rizik je više-manje duplo veći od ostalih. Ti subjekti imaju vrlo visok odnos protutijela u krvi u usporedbi s necijepljenim i nezaraženim osobama, kao i s cijepljenim, ali nezaraženim osobama i obrnuto, što navodi autore na pretpostavku da su najozbiljniji srčani ishodi rezultat upalni proces izazvan virusima i cjepivom.

Ograničenje istraživanja je u tome što iz dostupnih podataka nije bilo moguće utvrditi jesu li zaražene cijepljene osobe cijepljene nakon infekcije ili su se zarazile nakon cjepiva ili oboje. Naravno, studija ove vrste demontira – ako je ikad još postojala potreba – narativ o “cijepljenju izliječenih”, trik da se zaštita izazvana oporavkom pripoji cjepivima, što je mnogo čvršće i dugotrajnije od toga izazvana cjepivima. I sada se vidi koliko je to bilo ne samo beskorisno nego i opasno. Da se radi i o zaraženima “poslije” cjepiva, pao bi i najsuptilniji suptilan narativ o blažoj bolesti nakon cjepiva.

U svakom slučaju studija također jasno pokazuje kako određene stvari možete pronaći samo ako ih tražite. Da autori nisu odlučili revidirati svoje serije na temelju statusa cijepljenja pacijenata, nikada ne bi primijetili te posljedice, naprotiv, jednom je bilo vrlo jasno da su podaci agregirani i analizirani. Oko ne vidi i srce ne boli. Tko umire, laže, a tko živi daje sebi mir.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X24009873

 

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal