HOP

Telepatski signali ljudskih misli mogu prevaliti na tisuće kilometara i i bez zapreka prodrijeti i kroz oklope od žive i olova

Telepatski signali ljudskih misli mogu prevaliti na tisuće kilometara i i bez zapreka prodrijeti i kroz oklope od žive i olova
Hans Berger je ustvrdio kako telepatski signal ide usmjereno na neki objekt kao laserski snop, a Leonid Vasiljev je ogledom dokazao kako je brzina telepatskog signala  približna brzini svjetlosti
Telepatija ja jako izražena kod blizanaca ili kod roditelja i djeteta, a izuzetno je posjeduju gluhe i slijepe osobe
Suvremenim metodama psihologije i fizike pokušava se već desetljećima proniknuti u fenomen telepatije. Ruski znanstvenik Spirikin kako telepatija, ili što bi Rusi rekli bioinformatika, nije prijenos misli, nego informacija o mislima agenta. Telepatija nije doslovni prijenos misli i poruka kao što su pisma, depeše i telefonski razgovori, nego se pod pojmom telepatije podrazumijevaju primljeni znaci i simboli, spike i vizije, a ponekad i glas. Ipak je fenomen telepatije ostao zagonetka. Dosadašnja istraživanja na polju telepatije ukazuju kako bi mogla biti posrijedi posve nova energija, do sada još nepoznata u znanosti. Dr. Stevan Petrović, neuropsihijatar s Instituta za mentalno zdravlje pri VMA na Banjici u Beogradu napisao je u jednom članku u ožujku daleke 1977. godine kako se telepatija zasniva na uzajamnoj komunikaciji putem energije, koju zrači ljudski organizam, ali koja izmiče svim objektivnim metodama mjerenja.
Neki znanstvenici smatraju da je telepatija bila sasvim normalna sposobnost naših pradavnih predaka, te je svako mogao bez posrednika prenijeti ostalim saplemenicima neku poruku, neki signal za uzbunu. Kada je zagospodario vatrom, prahistorijski čovjek se počeo služiti dimom u sporazumijevanju na daljinu. Razvitak civilizacije na daljinu preko pošte, telegrafa, telefona i radija, potisnuo je telepatiju u drugi plan. Sigmund Freud je kazao kako je telepatija mogla biti prvotno arkaično sredstvo za uzajamno sporazumijevanje jedinki, koje je početkom filogenetskog razvitka potisnuto u pozadinu boljom metodom općenja, odnosno metodom znakova, što se opažaju preko osjetila. Ali, možda su stariji načini općenja što su očuvali svoje postojanje u pozadini kadra i sad ispoljeni u izvjesnim stanjima. Tako je pomalo neodređeno i nedorečeno o telepatiji elaborirao Sigmund Freud.
Ruski psiholog Konstantin Platonov u svojoj knjizi “Psihologija za razonodu” piše kako su psihijatar Vladimir Mihailovič Behtarev ( 1857 – 1927 ) i biofizičar Petar Petrovič Lazarev, kao dvojica akademika, zaključili da u određenim i još nedovoljno znanstveno poznatim uvjetima, električna energija mozga može utjecati na odstojanju na mozak drugog čovjeka. Ako je taj mozak na neki način usmjeren, u njemu se mogu izazvati rezonantne bioelektrične pojave i kao njihov proizvod odgovarajuće misli i predodžbe.
Izumitelj EEG valova Hans Berger 1940. godine dokazivao je kako su električni procesi u moždanim ćelijama suviše slabi da bi mogli djelovati kao radio valovi na veliku daljinu. Ali, telepatski signali prevaljuju golema rastojanja. Zato ih Berger naziva psihičkom energijom, koja je prema njegovom mišljenju proizvod fizičkih i kemijskih procesa u mozgu. Ta energija se emitira u prostoru, pogađa mozak percipijenta i stvara analogne procese, onima što su se razvijala kod agenta. Telepatski signal se vjerojatno ne prostire kao radio val, već je usmjeren na određeni objekt, primjerice kao laserski snop, te nije isključeno da u svom prostiranju u pređenom prostoru djeluje na nerve senzibilnijih ljudi. Prema mišljenju nekih istražitelja iz razdoblja bivšeg SSSR -a psihička energija se širi kroz psi – polje, što je analogno elektromagnetskom polju.  Telepatski signali koji se kreću kroz psi polje izazivaju kod percipijenta odgovarajuće promjene slične elektormagnetskoj indukciji.
Može se zamijetiti kako je telepatski dar ostao povlastica gluhih i slijepih osoba, a najčešće se javlja između blizanaca. Poznat je primjer kad je sedmogodišnja djevojčica Zorica Babić probudila i pozvala majku, dok je njezina sestra blizanka Mirjana još čvrsto spavala i rekla majci: “Mama, Mirjani nije dobro. Sad će povraćati.” Samo što je to kazala, nezjina sestra blizanka je ne budeći se iz sna, počela povraćati. Može biti posebno jaka i naglašena telepatska veza između majke i djeteta. Psihijatar Schwartz veli kad ga je jednom prigodom jako zabolio zub, njegov zubar ga je uspio razuvjeriti u psihijatrov prividni i lažni osjećaj zuboblje. Schwartzu su svi zubi bili zdravi, no njegovoj majci su u tom času vadili zub, a radi jake telepatske veze psihijatra i njegove majke, on je njein bol pri vađenju zuba osjetio kao vlastiti bol.
U kolovozu 1937. godine hrvatski znanstvenik i izumitelj Nikola Tesla je u Sjedinjenim Američkim Državama predosjetio kako će se njegovoj sestri nešto loše dogoditi. Zapisao je i zabilješku nadnevka, sata i minute kad je imao taj loš predosjećaj. Na njegov brzojav sestri stigao je odgovor zeta, koji je rekao kako je Teslina sestra baš toga dana ozlijedila nogu onoga dana kad je upravo i Tesla to predosjetio i to zapisao u svojoj bilježnici. Još davne 1893. godine Nikola Tesla je održao u Engleskoj predavanje na temu: “Svjetlost i drugi visokofrekventni fenomeni.” Kad je upoznao znamenitog znanstvenika Williama Crookesa, koji je proučavao fenomen materijalizacije duhova, Nikola Tesla je i sam dobio poticaj zainteresirati se za paranormalne pojave.Andreson i White istraživali su, čak, telepatske veze između učitelja i učenika na osnovi simpatije i antipatije. Otkrića na ovom planu mogla bi se odraziti na pedagošku praksu i rad u školama u smislu stvaranja skupina i ekipa najprikladnijih za suradnju.
Premda još nedostatno poznamo bit telepatskih zračenja, možemo, ipak, zamisliti kako su ti radioestezijski valovi fluidniji od radijskih  i televizijskih valova, koji ne mogu procuriti kroz vodu i olovo. Telepatska infromacija prodire kroz zidove od olova i to dovodi do sumnje u pretpostavku da su telepatski signali  elektromagnetskog karaktera. Već spomenuti ruski profesor Leonid Leonidovič Vasiljev sam je potvrdio da signali koje proizvodi ljudska misao mogu prevaliti tisuće kilometara. To odgovara u zbilji udaljenosti između Sankt Peterburga i Sevastopolja. Mogu prodrijeti i kroz kermetičke zapreke i oklope od olova i žive. Godine 1960. profesor Vasiljev izveo je ogled s buđenjem hipnotizirane osobe, koja je bila izolirana u komori. Ogled je pokazao kako telepatija postoji kao činjenica, te je mjerena i brzina prijenosa signala, koja je bila nešto manja od brzine svjetlosti. Petrogradsko Sveučilište  objavilo je 1962. knjigu Vasiljeva pod naslovom “Eksperimentalno istraživanje  mentalne hipnoze” s nizom provjerenih opita, kojima je dokazano kako za telepatske signale ne postoje nikakve zapreke i da udaljenost nema nikakvog značenja za telepatsku vezu.
Dragan Ilić
HOP portal

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal