HOP

Jovica Stanišić šef ‘srpske ‘službe državne bezbednosti’ na suđenju u Haagu je izjavio: DA JE „BIO AGENT CIA-e “

William Montgomery bio je – profesionalni pripadnik vojske SAD-a, trenirani pripadnik ‘zelenih beretki’ u ratu u Vijetnamu.

Nakon povratka iz Vijetnama William Montgomery je diplomirao psihologiju i magistrirao poslovnu administraciju. (obrazovanje je vrlo vjerojatno „stipendirala“/financirala CIA)

Potom je Montgomery, tokom 70-ih godina obnašao dužnost „atašea“ u veleposlanstvu SAD-a u Beogradu (zapravo je bio lokalni rezident CIA-e).

Digresija:

U vrijeme kada je Montgomery počinjao „diplomatsku karijeru“ kao rezident CIA-e u veleposlanstvu u Beogradu, veleposlanik SAD-a u Jugoslaviji, Beogradu bio prijatelj Henry Kissingera – Lawrence Sidney Eagleburger.

Eaglebuerger je kasnije obnašao dužnost ministra vanjskih poslova SAD, 1992-1993., u doba rata „raspada Jugoslavije“ i post-jugoslavenskih ratova.

Prije no što je postao ministar vanjskih poslova, a nakon povratka iz Beograda u SAD, Eagleburger je, u svojstvu privatnog „savjetnika“ i biznismena počeo po SAD-u promovirati veliki poslovni projekt Vlade Jugoslavije: prodaju u SAD automobila „Jugo“.

Automobil „Jugo“ proizvodio se u Jugoslaviji, u Srbiji, u Kragujevcu i u SAD-u je promoviran-prodavan kao „najjeftiniji automobil na tržištu SAD-a“.
Nakon velikih ulaganja jugoslavenske države u projekt kao i marketing u svrhu prodaje jugoslavenskog automobila „Yugo“ širom SAD-a – projekt je neslavno krahirao.

Slobodan Milošević je u to vrijeme bio direktor u „Beobanci“, a ta je banka je bila zadužena da kreditira projekt „Jugo u Americi“.

Dalje, o djelovanju  operativca William Montgomery-a;

Nakon obnašanja funkcije „atašea“/CIA rezidenta u Beogradu, gdje je, prema vlastitom iskazu bio (i) „CIA ‘handler’“ Slobodan Miloševića, Montgomery je premještenu veleposlanstvo SAD-a u Moskvi gdje je bio „politički i trgovački oficir/službenik“.

Nakon karijere komandosa i „službenika“ po veleposlanstvima SAD-a u Beogradu i Moskvi Montgomery je imenovan za veleposlanika u Bugarskoj u razdoblju 1993-1996 kada je CIA/SAD u Bugarskoj „poticala“ ‘demokratske’ promjene“ i dovodila „kooperativne“ političare na vlast.

Potom je W. Montgomery, u vremenu 1996-1997 od State Departmenta/CIA-e postavljen za „specijalnog savjetnika za implementaciju ‘Bosanskog mira’“.

Nakon širenja mira po Bosni i Hercegovini Montgomery je, postavljen veleposlanika SAD-a u Zagrebu, gdje je obnašao tu dužnosti u vremenu 1998.-2000.

Digresija:

Nekako u to doba u Hrvatskoj se pojavila „nevladina udruga“ – GONG („Građani organizirano nadgledaju izbore“) iz koje je kasnije nastao „pokret“/stranka „MOŽEMO“.

Jedna od „spontano-okupljenih-građanskih aktivista“ navedenog ‘GONG-a’ – koji su “dovodili ‘liberalnu-demokraciju-u-Hrvatsku“ – bila je današnja zastupnica u Hrvatskom saboru i vođa pokreta/stranke „MOŽEMO“ – Sandra Benčić?!

GONG je – sasvim javno – financiran putem „zaklada“ iz stranih država (poput SAD-a) kao i od strane takozvanog „Otvorenog društva“ George Soros-a .

… No, obzirom da se – za CIA/MI6 ‘ukus’ – „’malo-previše’-suvereni“ Predsjednik RH, Franjo Tuđman razbolio i uskoro umro – SAD/State Depratment/CIA više nije imala potrebu za „diplomatskim“/subverzivnim djelovanjem „veleposlanika-za-specijalne-zadatke/’obojene revolucije’“ u Hrvatskoj, pa je Montgomery postavljen za veleposlanika SAD-a u – Srbiji.

 

Isto tako, u to je vrijeme u Srbiji „spontano“ nastao pokret „OTPOR“ kojega je – prema riječima veleposlanika Montgomery-a – sa desecima milijuna dolara – financirala Vlada Sjedinjenih Američkih Država/CIA.

Digresija:

‘Danas’ je u Srbiji ‘na vlasti’ „demokratski izabrani“ predsjednik Aleksandar Vučić .

State Department/SAD/CIA-MI6 – osim nešto medijske propagandne dimne zavjese- ne poduzimaju ništa – što bi, doista, škodilo „poli ci“ ili osobi Aleksandra Vučića.

U Ministarstvu obrane Srbije nalazi se „kancelarija NATO-a“.

Primjerice – premijerka Srbije, Ana Brnabić, je osoba koje ja prethodno radila u NALED-u „nevladinoj udruzi“ koja je financiranja od strane CIA-e.

Isto tako, premijerka Srbije je sudionica sastanaka (polu tajne) organizacije zapadnih plutokrata-oligarha/korporatista-fašista – Organizacija Bilderberg.
Organizacija Bilderberg je PRIVATNA organizacija koja jedamput godišnje održava sastanke na kojima se okupljaju aktualni, bivši i budući šefovi CIA-e, MI6, JAVNI dužnosnici ‘zapadnih’ „država“ SAD, EU-a, kao i urednici najvećih ‘zapadnih’ mass-medija i top-manageri i (su)vlasnici ‘zapadnih’ banaka i korporacija, i gdje se utvrđuju i planiraju razne političke i ekonomske „agende“.
Vijest, „portal N1 TV“, 2018.: „Na skupu Bilderberg grupe u Torinu učesnica i Ana Brnabić“

Na skupu Bilderberg grupe u Torinu učesnica i Ana Brnabić

Ana Brnabić je – prije nego što će ju Aleksandar Vučić „izvući-niotkuda-i-postavi za-premijerku-Srbije“ – bila i članica organizacije „East-West Brigde“ koju je osnovala privatna organizacija koju je osnovao David Rockefeller – Trilateralna komisija“.

– Nadalje,, nakon „suradnje“ sa rezidentom CIA-e, Montgomery-em u ondašnjem veleposlanstvu/ambasadi SAD-a u Beogradu ergo veleizdaje svoje domovine Jugoslavije kao i Srbije, 70-ih i 80-ih – Milošević je otišao u predstavništvo „Beobanke“ u SAD, gdje je – intenzivno „surađivao“ sa Kissinger-ovim prijateljem, bivšim veleposlanikom u Beogradu i ministrom vanjskih poslova SAD-a Lawrence Eagleburger-om sa kojim je često odlazio u privatni lov ili na golf terene (više no vrlo vjerojatno je da je Milošević u vrijeme boravka u SAD prolazio i ‘stanovite’ „treninge“?).

Nakon povratka u Jugoslaviju, Milošević je p(r)očistio srpsku komunističku partiju od „nedovoljno srpskih“ komunističkih političara poput Dragiše Pavlovića ili Ivan Stambolića i u tom ‘povijesnom procesu’ postavio „svoje“ urednike u srpske medije.

Potom je Milošević, sa „svojim“ kadrom u srpskim službama sigurnosti kao i srpskim medijima – a u suradnji sa CIA-MI6 psiholozima i uz organiziranu PsyOp propagandu otpočeo tzv. “Antibirokratsku revoluciju”(preteču današnjih CIA-‘obojenih revolucija’).

U prvo vrijeme provođenja „antibirokratskih revolucija“ Milošević ja „brandiran“/promoviran kao „spasitelj Jugoslavije“ na način da se bori protiv „okoštalih birokratskih struktura“, no tada je došlo do velikih promjena – pao je Berlinski zid – i počeo se raspadati „sovjetski istočni blok“ , ali i koncept državno društvenog „komunizma socijalizma“.

Nakon početka propadanja „istočnog bloka“ – Milošević i njegovi ‘zapadni’ ‘handleri’ prilagodili su „političke ciljeve“ Miloševića/’zapada’, pa je Milošević promijenio svoju retoriku, pa su Milošević i njegova propaganda „rebrendirali“ i ‘image’ Miloševića – Milošević se nakon 1989.te godine počeo prikazivati kao „veliki vožd“ i „ujedinitelj Srbije“ (a ne više kao „antibirokratski reformator – Jugoslavije“).

‘Zahvaljujući’ tome da su – „spontano“ organizirane grupe demonstranata/provokatora uzvikivale „ustaša“ čak i hrvatskom političaru Stipi Šuvaru (koji je bio uvjereni hrvatski komunist-idealist-jugoslaven-federalist) – Slobodan Milošević je – temeljem realnih povijesnih traumi – potakao potisnute strahove i agresiju prvo kod Srba, a potom i Hrvata (i Muslimana) – te je tako konačno reantagonizirao Srbe, Hrvate (i Muslimane).

Nakon toga su “došli” (ne-baš-spontano) ratovi sa tisućama ubijenih, ranjenih, raseljenih “običnih” lj-u-d-i koji pate – i na kraju su “zapadne” transnacionalne korporacije i banke preuzele i Srbiju i Hrvatsku – … u “deal-u” sa lokalnim nacionalnim oligarhijama … baš kao i u … primjerice Brazilu, Argentini, Grčkoj, Ukrajini…

 

 

STRATEGIJA „ZAVADI, PA VLADAJ“ JE PRASTARA, ALI EFIKSANA STRATEGIJA SVIH IMPERIJALNIH SILA OD ‘STAROG’ RIMA, PREKO BRITANSKE IMPERIJE DO AMERIČKE KORPORATIVNO-FAŠISTIČKE – PROPAGANDNO „LIBERALNO DEMOKRATSKE“ IMPERIJE.

CIA – TOKOM RATOVA – U JUGOSLAVIJI, SRBIJI I HRVATSKOJ:

Jovica Stanišić zvani „Ledeni“ bio je dugogodišnji i neprikosnoveni šef srpske službe državne sigurnos (kolokvijalno UDBA).

Jovica Stanišić je ključna osoba ZBOG KOJE JE SLOBODAN MILOŠEVIĆ IMAO NEPRIKOSNOVENU MOĆ U SRBIJI, TOKOM 90-ih GODINA.

Jovica Stanišić – dugogodišnji – šef ‘srpske ‘službe državne bezbednosti’ na suđenju u Haagu, 2021. godine je izjavio: DA JE „BIO AGENT CIA-e OD 1991. GODINE“

ZA BOLJE RAZUMIJEVANJE ŠTO, ZAPRAVO, ZNAČI ČINJENICA DA JE JOVICA STANIŠIĆ BIO AGENT CIA-e OD 1991. GODINE:

Srpska ‘Služba državne bezbednosti’ je organizirala i plaćala specijalne jedinice/NALIK JUŽNOAMERIČKIM ‘ODREDIMA SMRTI’ (kakve je 70.-ih godina širom Južne Amerike organizirala CIA i kojima je rušila „nepoćudne vlade“ ) koje su dolazile (i) u Hrvatsku – prije – početka vojnih sukoba i koje su (specijalne jedinice) činile zločine i širile strah i teror (i poticale ponekad agresivnu, ponekad izbjegličku reakciju Hrvata), a nakon čega bi „JNA izlazila iz kasarni-i-raspoređivala-se-po-Hrvatskoj-kako-bi-osigurale-mir“/okupirale dijelove Hrvatske.

-Željko Ražnatović Arkan bio je srpski kriminalac, ratni zločinac i ratni profiter.

U SFR Jugoslaviji obnašao je dužnost državnog agenta i državnog ubojice, a tijekom i nakon Domovinskog rata i rata u BiH bio je vođa srbijanske paravojne postrojbe “Srpska dobrovoljačka garda”. Bio je političar i predsjednik nogometnog kluba “Obilić”; svojevremeno je pokušao bi čelnom osobom nogometnog kluba “Priština”.

Primjer – vijest: “Oficiri JNA su znali što Arkan radi u Hrvatskoj 1991.”

https://express.24sata.hr/top-news/oficiri-jna-su-znali-sto-arkan-radi-u-hrvatskoj-1991-19822

Vijest: „TKO JE NAREĐIVAO ARKANU – Državna Bezbednost ILI BADŽA? Završne reči na haškom suđenju Stanišiću i Fnrekiju Simatoviću, tužilaštvo traži DOŽIVOTNU ROBIJU“

https://www.blic.rs/vesti/hronika/ko-je-naredjivao-arkanu-db-ili-badza-zavrsne-reci-na-haskom-sudjenju-stanisicu-i/31rez3r

Google pretraga, pojma: „Ražnatović Arkan Stanišić“

https://www.google.com/search?q=ra%C5%BEnatovi%C4%87+arkan+stani%C5%A1i%C4%87&rlz=1C1FKPE_enHR1131HR1131&oq=ra%C5%BEnatovi%C4%87+arkan+stani%C5%A1i%C4%87&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigAdIBCTEzMTY5ajBqN6gCCLACAQ&sourceid=chrome&ie=UTF-8

T-portal, još 2009.: „JOVICA STANIŠIĆ Šef srbijanskih špijuna bio glavni čovjek CIA-e“

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/sef-srbijanskih-spijuna-bio-glavni-covjek-cia-e-20090302/print

Jutarnji list, vijest sa suđenja, 2021.: „BOMBA NA HAŠKOM SUĐENJU Branitelj ključnog Miloševićevog obavještajca tvrdi: ‘On je bio agent CIA-e još od 1991. godine!‘! „

(Primjedba: Manipulacija – „Bomba“ – u vijesti 2021-te, za CIA koordinirane zločine za koje se javno znalo godinama?)

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/branitelj-kljucnog-milosevicevog-obavjestajca-tvrdi-on-je-bio-agent-cia-e-jos-od-1991-godine-15065450

Žalbeno vijeće uvažilo je navode Tužiteljstva i zaključilo da je SDB Srbije plaćao “Arkanovce” (Srpsku dobrovoljačku gardu) koji su činili ubistva.

Radio Slobodna Europa, 2023: „Drugostupanjska presuda Jovici Stanišiću i Frenki Stamatoviću, bivšim šefovima srpskog SDB-a“

https://www.slobodnaevropa.org/a/stanisic-simatovic-drugostepena-presuda/32435477.html

” Žalbeno vijeće uvažilo je navode Tužiteljstva i zaključilo da je SDB Srbije plaćao “Arkanovce” (Srpsku dobrovoljačku gardu) koji su činili ubojstva.

Tužiteljstvo je eliminiralo svaku sumnju da je SDB plaćala ljude koji su vodili Srpsku dobrovoljačku gardu, isplaćivala značajne iznose novca i da su Stanišić i Simatović bili odgovorni za te isplate”, kazala je sutkinja Santana. Time je Stanišića i Simatovića sud proglasio odgovornim i za krivična djela koja su izvršili glavni izvršioci, te su proglašeni krivim i za UZP.“

pismo čitatelja

HOP