Udruga branitelja Gvozd: ‘RTL i načelnik Vrga ne govore istinu, Hrvati u Gvozdu su građani drugog reda- nema suživota!

0
4666

RTL je drugi najavio činjenicu da će Vučić posjetiti Srbe u jednoj općini. Već tada je HOP napisao da se radi o općini Gvozd i gradu Vrginmostu.  Tek slijedeći dan su našu vijest objavili kao svoju.

Danas su dobili zadatak da lažiraju stanje u općini i navodni suživot Hrvata i Srba. Za tu slogu našli su dvije bakice na cesti, predstavili su ih kao Hrvatice, koje su govorile kako nema problema među dvije nacije, s tom činjenicom da je jedna plela čarape u ratu za srpske borce…reprezentativni primjerak.

-Hrvati su građani drugog reda. Posao vozača u općini uvijek dobiva Srbin. U komunalnom 90% su Srbi, asfalt dobivaju njihova sela. Reportaža je čista laž.-rekao je predsjednik branitelja M. S.

– Ovo je neviđena laž. Doselili smo iz BiH i za nas nikada nema posla, a Srbi javno provociraju nas “bosance” i vrijeđaju. – rekao nam je Hrvat iz BiH.

-Suživot? Nemojte biti smiješni. Kod načalnika sam bio tisuću puta jer su me zlostavljali Srbi zbog žene Hrvatice. Za njih smo svi ustaše. U školi su mi istukli malodobnu kćer djeca tih Srba, a škola nije učinila niti blizu što je trebala. To je bilo prije mjesec dana, a tvrdi se da već 10 godine je sve u redu. Nije točno što je načelnik općine rekao da ovdje teče med i mlijeko i stvarno ne znam kome ovakve laži trebaju?!- izjavio je za portal Srbin R. D.

Da je načelnik općine Vrga lažljivac  govore mnoge činjenice. Najkomičnija je bila njegova izjava za RTL da općini treba infrastruktura, ali je zaboravio reći da su šef komunalnog i načelnik općine Jovičić, njegov prethodnik umjesto izgradnje osuđeni za lopovluk. Srbi bi lagali i krali, a Hrvati plaćali i trpili uvrede…

HOP