‘Jadna je demokracija i država u kojoj je dozvoljeno biti četnik, a Hrvat u svojoj domovini ne smije biti Hrvat jer su za Pupovca svi Hrvati ustaše!’

0
3434

Nakon velike i gotovo nemoguće pobjede GI ”Narod odlučuje”, uskomešali su se duhovi u HDZ i SDP, a najviše su se uznemirili manjinski uhljebi Pupovac i Radin. Štoviše, većina hrvatskih političara se ponaša poput boljševika jer bi zabranili slobodan protok različitih političkih i znanstvenih misli, zabranili hrvatsku stoljetnu tradiciju, nametnuli Hrvatima srbijanski jezik i oduzeli političko pravo političkom suverenu – narodu da sam odlučuje o svojoj sudbini.

Oni bi danas zabranili narodu političku i svaku drugu slobodu u domovini za koju su mnogi Hrvati stoljećima prolivali svoju krv i položili svoje mlade živote na oltar domovini. Danas hrvatski Srbi i Srbijanci cijeli hrvatski narod nazivaju ustašama bez i jednog valjanog argumenta, a to drugovi iz SDP-a i HDZ-a odobravaju jer na takve uvrede i ponižavanja uopće ne reagiraju. Ako slijedimo nauk gospodina Plenkovića, onda su ustaše osmislili i nacizam i fašizam? Tomu političaru smeta poklič ”Za dom – spremni”, ali mu ne smetaju crvena zvijezda i četnička kokarda za koju Pupovac tvrdi da se može slobodno isticati jer nema zakona koji ju zabranjuje. Zar je moguće da u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj i danas vrijede srboslavenski zakoni i da jedan prikriveni četnik odlučuje kakva će Hrvatska biti? Međutim, nema ni zakona koji zabranjuje navedeni poklič, ali se danas zbog njega progoni Hrvate u njegovoj krvlju stečenoj slobodi. To je poklon političara Plenkovića hrvatskom narodu.

Zar to nije političko nasilje i vrijeđanje hrvatskog naroda i njegovog dostojanstva, štovani premijeru Plenkoviću? Toliko se premijer izgubio u svojoj taštini i nekoj bolesnoj ambiciji, pa mu ne smeta srbijansko četništvo ni talijanska iredenta. I četnici i fašisti su progonili i klali Hrvate u dosluhu od 1941. – 1945. godine, ali on to, očito, ne zna. Zar se ustaše od toga nisu smjeli braniti? Međutim, danas Pupovac i Radin ne žele suočiti istinu, pa u svakom hrvatskom domoljubju vide fašistu, nacistu ili ustašu. Je li i premijer Plenković fašist, nacisti ili ustaša? Sigurno nije! On je europski komunist koji prezire Rusiju, ali sigurno nije  kršćanski demokrat. Jesu li Pupovac i Radin srbinizirani i talijanizirani Hrvati kad toliko mrze hrvatski narod?

Takav premijer nije  dostojan da vodi hrvatsku državu, a da je RH demokratska država, to bi mu uskratili zastupnici njegove stranke? Međutim, hadezovski sabornici su većinom potomci komunista, udbaša i kosovaca te prihvaćaju četničke laži i obmane. Zar u ova dva posljednja rata četnici nisu Hrvatskoj pokušali otet njezin teritoriji, u čemu su donekle i uspjeli zhvaljujući zavedenim i neprosvijetljenim hrvatskim partizanima i komunistima. Srbi i Srbijanci su to činili nezapamćenim terorom i etničkim čišćenjem, a Hrvati su se samo šutjeli i prilagodili se novim uvjetima ili se iseljavali.

Svojim nedavnim izjavama Plenković, Jandroković i Kuščević su ponizili sve poštene članove stranke koji od stranke ne očekuju i nisu dobili ništa, a ako su ti članovi odani demokraciji, trebali bi zamrznuti svoje članstvo u stranki dok je vodi ovaj trojac. HDZ-ov sabornik Bačić je svima dosadio njegovom poslušnošću i sluganstvom, što izaziva prezir kod razumnog čovjeka. Kod SDP-a najglasniji su etnički Srbi i Peđa Grbin dok Bernardićeve eskapade graniče sa infantilnošću. Zagolicalo me Grbinovo tumačenje Šeksovog Ustava koji je Šeks uz pomoć bivših udbaša nametnuo hrvatskom narodu zajedno sa jugoslavenskim zakonima, na što me upozorio velikosrbin Pupovac kad je u Saboru zatražio zabranu propitivanja komunistički laži po uzoru na Srboslaviju. Zamislite Peđu Grbina kao sudca Ustavnog suda! Koliko takvih neobrazovanih prvanika ima u Hrvatskoj?

Naime, Pupovac traži da se zabrani propitivanje istinitosti jasenovačkih žrtava i tim činom se u potpunosti otkrio hrvatskm narodu kao prikriveni četnik. On bi zabranio istinu o Bleiburgu i sve te žrtve pripisao Jasenovcu izmišljajući nepostojeće srbske žrtve, te zabranio poklič ”Za dom – spremni” jer su ga navodno koristili ustaše. Ustaše su svoju domovinu zvali Hrvatska i po toj logici bi trebalo zabraniti upotrebu tog toponima, a izgleda da mu je to glavni cilj. To je tipična četnička obmana potomaka hrvatskih partizana –komunista, udbaša i kosovaca. Jadna je demokracija i država u kojoj je dozvoljeno biti  četnik, a Hrvat u svojoj domovini ne smije biti Hrvat jer su za Pupovca svi Hrvati ustaše.

Prema ponašanju premijera Plenkovića, ustaše su bili jedini koljači mada su povijesno iskonske koljačke odlike imali samo Srbi i Srbijanci na Balkanu, ali to komunistički intelektualac ne zna. Ljude su klali, vadili im oči, odsjecali im uši, odsjecali im seksualne organe  i nabijali ih žive na ražanj samo zato što nisu htjeli postati Srbi ili Srbijanci. Takvu svirepost svijet ne pamti. Za tu izopačenu svijest Hrvati su pokatoličeni Srbi?

No, jesu li pravoslavni Hrvati i cincarski Vlahi Srbijanci ili su posrbljeni jer su bili pravoslavci prevarom preko SPC koja je postala autokefalna tek nastankom kraljevine Jugoslavije 1921. godine i to uz pomoć mita i korupcije, te se tako širila slobodno po cijeloj Srboslaviji. Pitam se od koga su neki Hrvati naslijedili tu opaku ljudsku perverziju? Da nije bilo bilo mita i korupcije u Carigradu, pravoslavna crkva u Jugoslaviji bi se zvala JPC i danas Srbijanci ne bi pokušali otimati tuđi državni teritorij uz pomoć četničkog pravoslavlja. Unatoč svim činjenicima, Plenkovićeva Vlada ne želi registrirati HPC koja jedino ima pravo djelovati u suverenoj državi Hrvatskoj. SPC-i bi trebalo zakonom zabraniti djelovanje u RH, ali to hrvatski jadnici u Saboru ne žele ni čuti.

Srbi bi se i dalje mogli izjašnjavati kao Srbi ako žele, ali bi nestalo četništvo koje promiče SPC u Hrvatskoj. Međutim, SPC nam je otela neke stare hrvatske pravoslavne i katoličke crkve dok je Hrvatska koja je bila poznata kao Krajina ili Carevina bila vazal Bizanta. Mnogi hrvatski Srbi i ne znaju zašto pripadaju SPC i zašto ih Srbijanci zovu prečki Srbi ili Prečani, što jasno pokazuje da Srbija ne brine za njih nego za hrvatski teritorij. Mnogi Srbi u Hrvatskoj i BiH su ili posrbljeni Hrvati, što zorno pokazuju njihova imena i prezimena ili su cincarski Vlahi, što također pokazuju vlaška imena i prezimena. Vlahi – Hrvati su poznati još kao Čavari i Čavali ili Avari i Avali imaju drukčija prezimena, ali ni to ne vide jugoslavenski povjesničari i jezičari, a još manje to vide političari.

Koliko je meni poznato, sva starija pisma su imala slovo za glas S, ali sva starija pisma nisu imali slovo za glasove H, V i Č. Dakle od naziva Srb nikad nije mogao nastati naziv Harvač ili Hrvat, ali od naziva Hrvač je mogao nastati naziv Srb jer se naziv Harvač na latinskom pismu pisao Cerve, što se najprije odrazilo kao Serve, a potom i kao Serbe. Ovo nam dokazuje da su svi Srbi ranije bili Harvači ili Harvati. Isto tako naziv Hravačen se pisalo Claven, a odatle naziv Slaven. Dakle, i svi Slaveni su ranije bili Hrvati. Ovo su činjenice koje ne može pobiti ni jedan lingvist, a jedino današnji Srbi vjeruju da su Slaveni i Hrvati nastali od naziva Srb. Gdje im je razum?

Na koncu se moram osvrnuti i na gopsodina Radina. On se javno poslužio ružnom ucjenom, što me iznenadilo, jer se javnosti stalno predstavlja kao uglađeni intelektualac i svetac. Pa nisu ustaše bili ni fašisti ni nacisti nego su pokušali stvoriti svoju državu na svojem etničkom prostoru koji su okupirali Nijemci i Talijani kojima su saveznici bili četnici. Kao navodno obrazovani čovjek, trebao bi se sramiti nakon izrečanih laži o Hrvatima tvrdeći da u Hrvatskoj danas vidi samo ustaše i fašiste.  Međutim, ustaše u svojem iskonu nisu bili povezani sa nacizmom niti sa fašizmom. Fašisti su bili Talijani, nacisti su bili Nijemci, a ustaše su samo pokušali osnovati hrvatsku državu na svojem etničkom prostoru koji su okupirali, nakon raspada kraljevine Jugoslavije, Talijani i Nijemci. Talijanima su u njihovoj namjeri pomagali četnici. Nije li to razlog spregi Pupovca i Radina? Hrvati nikoga nisu nikada okupirali i progonili, a izgubili su svoj veliki etnički prostor o kojem nitko ne želi progovoriti iskreno i znanstveno.

Srećko Radović- pismo čitatelja

HOP