Mediji koriste napad na ´Zvezdine´ vaterpoliste za huškanje na mržnju prema Hrvatima i Splitu

0
8019

Nakon napada petorice mladića na vaterpoliste Crvene zvezde koji su jučer prijepodne pili kavu na splitskoj rivi, vodstvo beogradskog kluba se odlučilo vratiti natrag u Beograd neobavljena posla otkazavši utakmicu između splitskog Mornara i Crvene zvezde.

Trojica igrača Crvene zvezde sjedili su na terasi kafića na glavnoj gradskoj šetnici i u tom im je trenutku prišla skupina mladića koja je zatražila da vaterpolisti skinu trenirke s klupskim obilježjima. Nakon toga došlo je do naguravanja, a prema neslužbenim informacijama, sijevnulo je i nekoliko udaraca. Trojica vaterpolista Crvene zvezde uspjela su pobjeći, a vratar Zvezde Aleksandro Kralj je poslije nekoliko zadobivenih udaraca počeo bježati od bijesnih mladića i skočio u more. Do dolaska policije su se razbježali i napadači i napadnuti srpski vaterpolisti, osim Aleksandra Kralja koji je nakon što su mu prolaznici pomogli izaći iz mora, rekao: “Da nisam skočio u more, ubili bi me”.

“Šokirani smo, katastrofa, prosto nepojmljivo” – bile su riječi direktora Zvezde Milojevića za srpski Blicsport i dodao: “Vaterpolisti iz Hrvatske se uvek slobodno šetaju u našoj zemlji u obeležjima njihovih klubova.”

Usprkos promptnoj reakciji policije, spremnoj pomoći prolaznika te službenoj i doista opširnoj isprici čelnika Regionalne vaterpolske lige Perice Bukića, zgražanje sveukupnih medija “regije” se ne stišava, upravo kao da se pomoću te tuče, u kojoj napadnuti nisu neki kržljavi momci koji se ne bi mogli i znali obraniti, želi opet insinuirati kolektivna krivnja nekog ustaštva. Naravno, svaki takav napad je za osudu, naročito kada je usmjeren protiv športaša, odnosno kada se ne radi samo o sukobu navijačkih skupina. Policija još uvijek nije utvrdila identitet napadača, mada su neki mediji ponudili svoje kriminalističko istraživanje po kojemu se radi o “osobama koje slušaju cajke”.

Izdvajamo komentare s društvenih mreža koji puno bolje govore o ovom slučaju od huškačkih medija:

Napadače neće naći nikada ka ni crtače svastike

– Junačine od dva metra i što kila žive vage bežanijom spašavali živu glavu od petorice maloljetnika… Di to Hrvati po Beogradu u kockicama šetaju? Daj mi jedan primjer. Dok je trajalo svjetsko zalutao jedan Japanac u HR dresu pa ga izmlatili i skinuli na ulici.

– U ovom slučaju radi se o klubu čiji je predsjednik Nebojša Čović ponosni četnik i osoba koja dva dana prije finala mundijala ničim izazvan proziva Hrvate i sipa mržnju da su mal narod, stoka, iskompleksirani itd
Radi se o klubu čiji je sponzor i navijač Vučić.
Radi se o klubu, pazi sad, čiji igrači TETOVIRAJU osuđene četničke zločince i ponosno se hvale sa tim                                                                                                       Navijače odnosno delije i njihove transparente, povike i slično ćemo u ovom slučaju zaobić jer nisu ni naši cvijeće (a bogami rijetko di u svijetu jesu). Ultrasi ko ultrasi

HOP