Istražili smo koliko je Italija okupirana raznim cjepivima

0
4215

Započinjemo istraživanje u vezi saznanja o različitim vrstama cjepiva iz susjedne Italije, objavljujući poveznice , u svezi s   spojevima  cjepiva i prije svega povezanim štetama. Bitno je ustanoviti da već 40-tak godina medicina želi prisiliti građane i djecu na cijepljenje.
O tome smo počeli govoriti prije 4 godine. Kako čitati publikaciju o cjepivima:
Vidi: cijepljenja nisu obavezna, ali se preporučuju [nije obavezno]

http://thecancer2013.blogspot.it/…/come-leggere-una…

Među obveznim cijepljenjima za pojedine rizične skupine navedena su sljedeća cijepljenja:
• cijepljenje protiv tetanusa: indicirano je ne samo za sve CONI podružnice, već i za poljoprivredne radnike, metalce, ekološke radnike, cestare, rudare, kopače;
• cijepljenje protiv tuberkuloze bcg (bacil Calmette-Guérin): indicirano je kao obavezno za:
– dojenčad i djeca mlađa od 5 godina s negativnim tuberkulinskim testom, koja žive ili su u kontaktu s oboljelima od tuberkuloze u zaraznoj fazi, ako postoji opasnost od zaraze
– zdravstveno osoblje, studenti medicine, studenti sestrinstva i bilo tko, u bilo kojem svojstvu, s negativnim tuberkulinskim testom, radi u zdravstvenim okruženjima s visokim rizikom od izloženosti sojevima rezistentnim na više lijekova ili radi u okruženjima

zdravstveni radnici s visokim rizikom izloženosti multirezistentnim sojevima ili rade u visokorizičnim okruženjima i ne mogu se u slučaju serokonverzije podvrgnuti preventivnoj terapiji jer imaju kliničke kontraindikacije za primjenu određenih lijekova
• cijepljenje protiv tifusa: indicirano je za radnike u službama vodoopskrbe, prikupljanja i distribucije mlijeka, pranja rublja, čišćenja i dezinfekcije bolnica, novaka i dr.
Od objavljivanja Zakona o stabilizaciji javnih financija [Zakon od 30. prosinca 1997.], profilaksa za prehrambeno osoblje više nije potrebna.
• za vojno osoblje na dobrovoljnoj osnovi: osigurana su intramuskularna cjepiva protiv oralnog tifusa, tetravalentnog antimeningokoknog cjepiva, cjepiva protiv ospica-zaušnjaka-rubeole (MMR), protiv hepatitisa A i b, dječje paralize s poboljšanim inaktiviranim cjepivom (eIPV).

Sekvencijalno cijepljenje protiv poliomijelitisa IPV-OPV:
IPV (Salk inaktivirano cjepivo) – OPV (Sabin cjepivo koje se sastoji od živih atenuiranih virusa)
Giorgio Bartolozzi, Odjel za pedijatriju, Sveučilište u Firenci
http://www.medicoebambino.com/?id=9907_442.pdf_c

Preporučena [neobavezna] cijepljenja dalje se dijele na cijepljenja koja se preporučuju za cjelokupnu populaciju i cijepljenja koja se preporučuju za posebne rizične skupine; osim toga, dostupna su i druga neobvezna cijepljenja.
Među preporučenim [neobaveznim] cijepljenjima za svu novorođenčad su:
• cijepljenje protiv hripavca
• cijepljenje protiv Haemophilus influenzae tipa b
• cijepljenje protiv ospica
• cijepljenje protiv rubeole
• cijepljenje protiv zaušnjaka
• cijepljenje protiv pneumokoka
Među cjepivima koja se preporučuju određenim rizičnim skupinama su:
• cijepljenje protiv gripe, za sve osobe starije od 65 godina i za one koji boluju od kroničnih iscrpljujućih bolesti kardiovaskularnog, bronhopulmonalnog i bubrežnog sustava, kao i za zaposlene u javnom zdravstvu
• cijepljenje protiv meningokokne bakterije (Neisseria Meningitidis)
• cijepljenje protiv bjesnoće za rizične osobe, poput veterinara, uzgajivača životinja i djelatnika u pokusnim laboratorijima
• cijepljenje protiv hepatitisa B, za zdravstvene radnike i osoblje za njegu u bolnicama i privatnim staračkim domovima, te za druge rizične skupine navedene u ministarskoj uredbi od 4. listopada 1991.
• cijepljenje protiv hepatitisa A u rizičnim skupinama
• cijepljenje protiv HPV-a (papiloma virusa) za djevojčice u dvanaestoj godini života
DOBRO:
Meningokokne bolesti
Odgovorni uzročnik je bakterija pod nazivom “Neisseria Meningitidis” također poznata kao Meningococcus.

Trenutačno postoji 13 vrsta (serotipova) meningokoka, ali samo pet (A, b, C, Y, W135) za koje postoje cjepiva su relevantna s kliničke točke gledišta i mogu izazvati bolesti i epidemije. Serotipovi B i C odgovorni su za većinu slučajeva u Italiji, Europi i Americi, iako su slučajevi koji se pripisuju tipovima Y i W135 također u porastu.

Serotipovi A i C prevladavaju diljem Azije i Afrike, serotip W135 poznat je po meningitisu među hodočasnicima koji se vraćaju iz Meke i po epidemijama u Africi.
Primjenu cjepiva protiv meningokoka b (Bexero®, Novartis) nedavno je odobrila Europska agencija za lijekove (EMA), stoga će pojedine države članice morati odlučiti hoće li ga uključiti u svoje nacionalne programe cijepljenja.

Meningitis: ovo cjepivo se ne bi smjelo davati…ili bi trebalo? Stručnjaci se ne slažu
http://www.partecipasalute.it/cms_2/node/866
Cjepiva za meningitis: podaci koje mediji ne šire
http://thecancer2013.blogspot.it/…/vaccini-per-la…

 

Među ostalim cijepljenjima postoje neka koja se provode samo kada se putuje u područja u kojima je bolest prisutna u visokim koncentracijama, u endemska područja ili u kojima je u tijeku epidemija ili u svakom slučaju kada postoji evidentna rizična situacija:
• cijepljenje protiv kolere [više nije potrebno ni u jednoj zemlji na svijetu!]
• cijepljenje protiv žute groznice
• cijepljenje protiv hepatitisa A i b
• cijepljenje protiv bjesnoće
• cijepljenje protiv dječje paralize
Valja naglasiti da je, ulaskom u treće tisućljeće, pomalo iznenađujuće da cijepljenje i dalje ostaje obavezno. Zapravo, u većini industrijaliziranih zemalja cijepljenja su neobavezna, čak i ako – uz određeni stupanj licemjerja – osoba riskira da ne bude primljena u obaveznu školu ako nije primila osnovna cijepljenja.
Do danas je neprimjereno, čak i s etičke točke gledišta, proširiti obveznu prirodu trenutačno preporučenih cijepljenja, čak i ako se čini da akcije koje poduzimaju različita higijenska i pedijatrijska društva u našoj zemlji idu u tom smjeru, izjavljujući da nije primjereno relativno brzo ukinuti obvezna cijepljenja.
Suočeni s ovom realnošću, koju je teško promijeniti u kratkom roku i zbog očitih interesa industrije lijekova, bit će sve lakše naći se pred stručnjacima i/ili pretpostavljenim stručnjacima koji će, prodajući proizvod cjepiva, slijedite dvije strategije:

 

1. uključivanje sve većeg broja pedijatara i liječnika opće medicine
2. sve češća upotreba “kombiniranih cjepiva” s ciljem pojednostavljenja kalendara cijepljenja koji su prenatrpani ponudama za prodaju
Školske zajednice

Jedna od zabuna koja se i danas nepravedno pamti je određena činjenicom da nedostatak obaveznih cijepljenja ne dopušta pohađanje školskih zajednica.
U stvarnosti su prošla desetljeća otkako je poništen propis školskih zajednica, prije svega deklaracijom [23. rujna 1998.] ministra javnog obrazovanja i ministra zdravlja, u kojoj su ravnatelji i ravnatelji pozvani da priznaju prisustvovanje učenicima koji odbijaju pokazati potvrdu o obveznim cijepljenjima, kako bi im se omogućilo ispunjavanje obveznog školovanja, priopćavanje relevantnih slučajeva lokalnoj zdravstvenoj jedinici
Ovom odredbom pravo na obrazovanje ima prednost pred pravom na zdravlje ili nezdravlje?!
PROČITAJTE: http://archivio.pubblica.editore.it/…/cm23998.shtml
Nadalje, ova je odredba osnažena primjenom Predsjedničke uredbe 355/1999 koja je dopuštala necijepljenoj djeci pohađanje škole. Moguće je pozvati se na ovo povoljno zakonodavstvo u većem dijelu nacionalnog teritorija, a prošireno je i na dječje vrtiće i dječje vrtiće.
PROČITAJTE: http://www.informafamiglie.it/…/DPR%20355-1999…

Ne bi moglo biti drugačije, s obzirom da bi inače državni zakon bio očito protuustavan [čl. 3. i 32. Ustava], kojim se provodi diskriminacija na temelju dobi i smještaja javne ili privatne škole.

U slučaju problema s nadležnim liječnikom ili djelatnicima škole, poželjno je ne odustati i sugovornike obavijestiti o “pravnom” evoluciji problema.
Konačno, upamtite da je aktivni prigovor [bez bijega i bez šutnje] jedini pisani oblik zaštite kako biste izbjegli neugodne pozive sudovima za mladež (TdM) i nepotrebno gubljenje vremena i novca.
PROČITAJTE: http://autismvaccini.org/…/lobiezione-attiva-e…/
Razlozi prigovora savjesti na cijepljenje

Razlozi prigovora savjesti na cijepljenje
http://www.comilva.org/…/motivi_dellobiezione_di…
*************************************
IZVORI:
http://autismvaccini.org/vaccini/
http://www.partecipasalute.it/cms_2/node/866
http://www.medicoebambino.com/?id=9907_442.pdf_c
CIJEPLJENJE: Vaše zdravlje, Vaša obitelj, Vaš izbor

U opcijama na vrhu stranice, http://autismvaccini.org/vaccini/ pronaći ćete bogat popis stranica pod naslovima “cjepiva” i “ostala cjepiva” sa svim vrstama informacija

Ponedjeljak 24. veljače 2014 istraženo.

Igor Drenjančević

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal