Važnost zemljišta i tko mu je vlasnik?

0
1035

Važnost zemljišta i tko mu je vlasnik?
Anna Von Reitz
Kada je uspostavljena sadašnja svjetska organizacijska struktura, postavljene su tri osnovne nadležnosti: zrak, zemlja i more.

Papa je kontrolirao zrak.
Španjolski kralj je kontrolirao zemlju.
Britanski kralj kontrolirao je more.

I španjolski i britanski kralj su dužni svoje dužnosti papi, iako u različitim svojstvima.

Dakle, kada govorimo o zemljištu u modernom svijetu, govorimo o: (1) katastarskim premjerima i (2) španjolskim zemljišnim darovnicama — bez obzira je li Španjolska ikada izravno okupirala ili posjedovala zemlju o kojoj je riječ.

Nakon što je španjolski kralj stavio svoj potpis na zemljišnu darovnicu, ta zemljišna darovnica i isprava koja je prati, posjed su primatelja i nikakva zamjenska radnja ne može je ukloniti.

Zemljište je ono što mi ostali nazivamo podzemljem koje leži u osnovi zemlje. Kopno (zemlja) je fundamentalno važno, jer se na njemu nalazi sve na Zemlji, uključujući i oceane. To je ono što stvara i rađa tlo — a jurisdikcija tla definirana je kao gornjih šest inča zemlje. Ne možete imati zemlju bez tla, a nacija (populacija) nema opstojnost bez zemlje.

Stoga je od ključne važnosti da nam je našu zemlju— i jest—- pravilno dodijelio španjolski kralj 1778. godine, a povelje su sačuvane zajedno s ugovorima od strane generala Corteza i njegove obitelji, tako da da nema nikakve sumnje da je naša zemlja s pravom osnovana i da imamo posjed i vlasništvo nad njom kao što to priznaju svi trenutni sustavi međunarodnog prava.

U onoj mjeri u kojoj su pirati došli do zemlje i pokušali je zauzeti te su nametnuli brutalan i strani sustav zemljišnih “naslova” da prekrivaju stvarne dodjele, ugovore o dodjeli i patente, primjenjuje se Maksima prava: “Posjedovanje od strane pirati ne mijenjaju vlasništvo.”

Britanski kralj i papa zajedno ne mogu promijeniti ono što je španjolski kralj napisao i na što su oni sami pristali.

Nakon toga smo se pozvali na naše temeljne potpore, isprave i patente i iznijeli ih s punim pravom da opovrgnemo pretpostavku da nema Amerikanaca koji još uvijek zadržavaju svoje izvorno pravo rođenja i nasljedne interese.

Ovdje smo, prisutni i odgovorni. Zemlja ove zemlje pripada nama i svima onima koji prihvate i zadrže svoje pravo rođenja; a sa zemljom ide i tlo, koje je dio zemlje.

—————————-

Napomena:

Iz gornjeg saznanja proizlazi važno pitanje: Kome zapravo pripada zemlja i tlo organske neinkorporirane Republike Hrvatske? Dali je ikad, i ako je, kada je i kome je španski kralj dodijelio zemljišnu darovnicu teritorije, na kojoj sa danas nalazi nefunkcionalna bankrotirana neinkorporirana Republika Hrvatska?
A. S.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal