NATRIJ ASKORBAT ( PRAVI OBLIK VITAMINA C ) I NAC (N-Acetyl-Cysteine) ZAŠTITA OD VIRUSNIH INFEKCIJA

0
2747

NATRIJ ASKORBAT ( PRAVI OBLIK VITAMINA C ) I NAC (N-Acetyl-Cysteine) ZAŠTITA OD VIRUSNIH INFEKCIJA I VELIKA POMOC U TERAPIJI

NAC – Manjak ovog oblika aminokiseline je najčešće uzrok početka kroničnih plućnih bolesti, u suštini njegova najvažnija uloga je kod svih bolesti i upalnih stanja respiratornog sustava, posebice kod KOPB-a, sinusitisa, kašlja, odnosno uvijek kada postoji prekomjerna sluz.
Zbog utjecaja na razgradnju biofilma, koristi se i kod infekcije Helycobacter pylori, kao i infekcija mokraćnog sustava.

Niska razina glutationa povezuje se sa brojnim bolestima, a posebno bolesti jetre, respiratornih infekcija i prehlada ( manjak ovog oblika aminokiseline je najčešće uzrok početka Kroničnih Opstruktivnih Plućnih Bolesti )… kad umiremo, umiremo uvijek zbog izuzetno niske razine glutationa, kad jetra više nije u stanju da ga sintetizira.

Uzimanjem NACA-a kao dopune podiže se prirodna razina glutationa u tijelu osobito nakon bolesti i fizičkih napora .
NAC pomaže kod bolesti dišnih organa kao što su ( KOPB ) : emfizem , fibroza, kronični bronhitis, kronične bolesti pluća, kronične upalne degenerativne bolesti, maligne bolesti, posebno rak pluća i rak pankreasa, rak jetre ( snažan je čistač jetre od toksina ).
NAC je važan i u liječenju očnih bolesti jer podiže razine glutationa.

Oblik aminokiseline cistein koji sudjeluje u sintezi glutationa, izuzetno snažnog staničnog antioksidansa.

Dodaci NAC-a pridonose popravljanju krvnog tlaka (opuštaju krvne žile), masnoća u krvi te omjera kolesterola. Djelotvoran je kod kolitisa i gubitka kose u žena.

NAC pomaže sprečavanju nuspojava pri uzimanju lijekova i izloženosti toksičnim kemikalijama i pomaže smanjiti sluz u tijelu (pomoć kod respiratornih bolesti).

CISTEIN je aminokiselina, osnovna sastavnica tjelesnih proteina. Uzimana kao suplement unosi se u obliku N-acetil-L-cisteina (NAC) koji tijelo pretvara u cistein pa u glutation – snažni antioksidans.

NAC pomaže spriječavanju nuspojava pri uzimanju kemijskih lijekova, izloženosti toksičnim kemikalijama i pomaže smanjiti sluz u tijelu (pomoć kod respiratornih bolesti).

NAC je acetilirani oblik aminokiseline cisteina, cistin i cistein su tijesno povezane i smatraju se jednom aminokiselinom,

NAC je znatno stabilniji oblik ovih aminokiselina.
Pored važne uloge u sintezi proteina, NAC ima značajnu ulogu što čini sastavni dio aminokiseline glutation, najjačeg antioksidansa u našem tijelu, kojega ima svaka stanica, neophodnog za održavanje imunosnog sustava .

Osobe oboljele od malignih bolesti bi ga svakako trebale uzimati uz ostale antioksidanse.
NAC pruža zaštitu od toksičnog dijelovanja lijekova i kemikalija, npr. acetaminofena, ugljentetraklorida, etanola, ugljenmonoksida, citostatika , aerozagađenja…

NAC podiže snagu i izdržljivost organizma i smanjuje razine homocisteina , aminokiseline čija povišena razina uzrokuje srčana oboljenja, moždane udare i karcinome.
Smanjuje i razine LDL kolesterol.
Dodaci NAC-a pridonose popravljanju krvnog tlaka (opuštaju krvne žile).

Najbolji je uzimati ga 5 dana za redom pa dva dana pauzirati. Rezon ovoga je da NAC povećava razine glutationa.

No, ako je vaša razina kronično povišena, vaše tijelo može početi smanjivati razinu glutationa kako bi zadržalo normalnu razinu (to se naziva homeostaza).
Zato ga treba prestati uzimati barem 2 dana u tjednu da vaše tijelo ne smanji prirodnu proizvodnju glutationa.

NAC je odavno korišten kao specifični antidot predoziranja acetaminofenom, a također je važan dodatak kod bilo koje terapije raka. Pomaže kod trovanja teškim metalima, infekcija i ubrzava zacjeljivanje rana.

Odličan je u terapiji HIV-a, također ima važne ulogu u području psihijatrijskih bolesti zbog svog utjecaja na razine glutationa i dopamina u mozgu. U tom kontekstu se koristi za liječenje neuroloških poremećaja kao što je šizofrenija, Alzheimerova bolest, bolesti ovisnosti, depresija, i mnogi drugi. Snažan je antioksidans s jakim neuro zaštitinim djelovanjem.
HIV/AIDS – NAC podiže razinu glutationa i tako poboljšati stanje oboljelih.

Sindrom akutne respiratorne boli (ARDS) – intravenozni NAC može povećati razinu glutationa i tako spriječiti i/ili liječiti oštećenje pluća uzrokovano ARDS-om.

Gripa – u jednoj šestomjesečnoj studiji ljudi koji su uzimali 600 mg NAC-a dnevno imali su slabije simptome gripe od onih koji su uzimali placebo.

Kronični bronhitis i kronična opstruktivna plućna bolest (COPD) – klinička istraživanja pokazala su da NAC može pomoći kod simptoma bronhitisa i COPD-a upotrebljavan zajedno s ostalom terapijom.

Angina pectoris – u kliničkim istraživanjima pokazalo se da kombinacija NAC-a i nitroglicerina smanjuje bol u prsima, vjerojatnost od srčanog udara ili smrti bolje nego NAC ili nitroglicerin pojedinačno.

Trovanje acetaminofenom – intravenozni NAC sprečava ili smanjuje oštećenje jetre i bubrega kod predoziranja acetaminofenom.

NAC je predložen i za tretman sljedećih bolesti: smanjenje simptoma kod Sjögrenovog sindroma, astme, cistične fibroze i emfizema, prevencija razvoja raka kolona i makularne degeneracije, podizanje HDL kolesterola, pomoć u povećavanju plodnosti s drugim lijekovima u tretmanu policističnih jajnika, poboljšanje ishoda kod djece s cerebralnom adrenoleukodistrofijom, pomoć kod ovisnosti o kokainu, pomoć kod shizofrenije i ovisnosti o kockanju, smanjenje rizika od raka pluća kod pušača … jednostavno, treba ga primjneiti kod svih zdravstvenih problema i jedan je od važnih dodataka za prevenciju od bilo koje bolesti.

Kod akutnih upala, viroza, gripe i slično uzeti 3 – 4 x 2 kapsule na dan uz hranu ili natrij askorbat.

USKORO ĆE SE NA TRŽIŠTU POJAVITI LIPO-C + NAC U LIPOSOMALNOM OBLIKU.

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal