Razlog uhićenja vlasnika TELEGRAMA ne vrijedi za Muska i Zuckerberga!

0
1128

Pariško tužilaštvo je pružilo više informacija o pritvoru osnivača Telegrama, Pavela Durova. Od subotnje večeri i spektakularnog hapšenja milijardera na pisti zračne luke mnoge stvari nisu jasne. Pavel Durov je ispitan u okviru sudske istrage otvorene 8.7., a koju vodi odjel za borbu protiv cyber-kriminala.

Tužilac tvrdi da je uzrok posjedovanju pedopornografskih slika, pranje novca od zločina , transport i posjedovanju droge.

Ne vidim zašto Elon Musk, Mark Zuckerberg ili odgovorni za TikTok ne bi bili uhićeni čim slete u Francusku“, objašnjava Damien Liccia, napominjući da i na njihovim platformama ilegalni sadržaji bujaju.

 

1) U službenom pismu predsjedniku Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Kongresa SAD-a, Mark Zuckerberg priznaje da je Biden-Harrisova administracija radila pritisak da se cenzuriraju različiti sadržaji u vrijeme COVID-a.

2) Priznaje da je podlegao tim pritiscima u više navrata, čime je građanima SAD-a uskraćeno njihovo ustavno pravo na besplatne i transparentne informacije.

3) Potvrđeno da je spriječio širenje vijesti o Bidenovom sinu, Hunterovom računalu, koju je New York Post objavio nekoliko dana prije predsjedničkih izbora 2020., kada se oslanjao na Meta fact checkere koji su potvrdili verziju FBI-a prema kojoj  je to bila ruska dezinformacija. A ipak je sve to bila istina; Šteta što je američki tisak to priznao tek mnogo mjeseci kasnije.
Zuckerberg je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo i rekao da mijenja pravila o provjeri činjenica.

IMG-20240829-WA0001

Ostaje neviđena težina njegovog priznanja i cenzorski potencijal Zakona o digitalnim uslugama koji je na snazi u Europskoj uniji, kao i drugih nedavnih epizoda, i slika postaje dramatično jasna.

Potvrđujemo i ponavljamo: sloboda mišljenja je u opasnosti u zapadnim demokracijama.

Istraživač Durova također podsjeća da tvrdnja kako Telegram ne sarađuje s francuskim vlastima zahtijeva nijansiranje. Između kraja 2023. i početka 2024. godine, izvještaj Viginuma o postojanju proruskih kanala koji šire lažne informacije rezultirao je brisanjem tih istih kanala od strane Telegrama.

Radi li se tu o borbi za informacije i kontrolu korisnika Telegrama od strane jahača apokalipse kao kod već kontroliranih društvenih mreža?

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal