Bez reakcije gradonačelnika: Betonske vaze i nesavjesni vozači ugrožavaju bicikliste , pješake i školarce

0
6

Građani Dugog Sela  su nekoliko puta  izašli na prosvjed  nakon što je poginula  u naletu teretnog vozila osmogodišnja djevojčica.

Tada su masmediji konstatirali  ” kamioni i dalje prolaze ulicom bez nogostupa kojom djeca svakodnevno idu u školu. ”

“Građani smatraju da se stradanje osmogodišnje djevojčice moglo spriječiti da ih je netko poslušao. ”

Već nekoliko mjeseca dio glavne ulice i sam centar  napravljen za pješake, koji narod popularno zove pločnik  u Dugom Selu je preplavljen teškim betonskim vazama koje prekrivaju polovicu pločnika u najprometnijoj pješačkij zoni Dugog Sela. I tako osjetno smanjuju mogućnost prolaza većeg broja pješaka i školaraca. Posebno je to opasno kada se djeca vraćaju iz osmogodišnje i srednje škole. Tada ima i veći broj djece na biciklima.

IMG-20241006-WA0009

Iz prioložene fotografije jasno se vidi da te ružne betonske grdosije zauzimaju polovicu pločnika i ometaju kretanje biciklista  i pješaka.

Zamislite na ovom djelu 2 bicikla i jednog pješaka. Velika mogućnost je da netko preleti u brzini preko ove betonske prepreke. Ako je više pješaka, biciklist mora izaćina magistralnu cestu koja je vrlo prometna. Što ako je taj biciklist maloljetno dijete? Moguća još jedna tragedija u Dugom.Selu?

IMG-20241006-WA0008 IMG-20241006-WA0005

Ako se vozilo nepropisno parkira to je neminovno  još veći priblem, što se vidi iz priloženog.

A u nastavku je fotografija ispred pekarnice, gdje je ta betonska grdosija, sada zamislite bicikle i osobu koja izlaze iz pekarnice, upravo ova betonska ” barikada ” stvara opasnu situaciju i ugrožava i pješaka i eventualno bicikle.

IMG-20241006-WA0007

Jaano se vidi da su to opasne prepreke, a ne ukras, a unutranji prostor tih grdosija  su puni čikova i smeća .

IMG-20241006-WA0006

Ova situacija nafotografiji  je najopasnija situacija za bicikliste i pješake, koja ih u jednom trenutku  primorava izaći na prometnicu, jer sve je  blokirano.

O svemu je izvješćen  gradonačelnik Dugog Sela i turistička zajednica,  koji nisu pokazali interes za rješavanje ovog problema. Njima je to očito normalno.

HOP